ETTERLYSER VITNER:  Politiet etterlyser vitner som kan ha observert hvor Abraham Jengo befant seg etter klokka 02.45 natt til fredag 9. september. Foto: Politiet.
ETTERLYSER VITNER: Politiet etterlyser vitner som kan ha observert hvor Abraham Jengo befant seg etter klokka 02.45 natt til fredag 9. september. Foto: Politiet.Vis mer

Hvorfor ble Abraham funnet død i vannet på Aker Brygge?

Abraham Jengo er sist registrert på Grünerløkka, før han så ble funnet død. Nå ber politiet om din hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Abraham Jengo (27) ble av en båtfører funnet død i vannet mellom Aker Brygge og Tjuvholmen om ettermiddagen 16. september.

Nå melder Oslo-politiet at Jengo har vært savnet siden fredag 9. september i år.

Siste kjente observasjon av Jengo er gående nedover Vogtsgate i retning Grünerløkka natt til fredag 9.september.

Var på byen Da hadde han vært på Lincoln pub i Vogtsgate, fram til stengetid ved 02-tida. Han har så betalt en gang med kort på Kafé Kaos i Thorvald Meyersgate 56, klokka 02.54.

Mellom det tidspunktet, og funnet av ham død over ei uke seinere, er det ingen observasjoner eller registreringer av Jengo. Nå ber politiet om hjelp.

Politiet ser det som en mulighet at han kan ha havnet i Akerselva i området ved Kuba, og at han deretter er blitt ført med elva ut i havnebassenget. Samtidig kan det ikke utelukkes at han kan ha tatt seg til Sentrum og til området der han ble funnet.   '

- Vi går ut med bilde i håp om at noen kan ha sett ham, og kan gi oss informasjon om hva som har skjedd. Vi står på bar bakke i denne saken, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Flere uker Identifiseringen skjer i samråd med familien. Metlid sier det så langt ikke grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt.

- Men vi kan ikke utelukke det, heller, sier hun.

Dødsårsaken er så langt ikke fastslått, og den endelige obduksjonsrapporten vil ikke være klar for om flere uker, opplyser Metlid.

FUNNET DØD:  Abraham Jengo ble funnet død i havnebassenget fredag 16. september. Foto. Scanpix
FUNNET DØD: Abraham Jengo ble funnet død i havnebassenget fredag 16. september. Foto. Scanpix Vis mer

- Det er fortsatt en god del prøver som må tas. Det er mulighet for at det dreier seg om en drukning, sier hun.

Ført med elva - Det er mulig han kan ha falt i elva ved Kuba, og så blitt ført nedover til havnebassenget. Det er også en mulighet for at han har tatt seg ned til området, og havnet uti vannet der. Men vi har ikke noen grunn til å tro at sistnevnte er tilfelle, sier Metlid.

Politiet ønsker å vite om mulige observasjoner av Jengo, eventuelt andre opplysninger som kan belyse saken.

Abraham Jengo var 176 cm høy og hadde normal kroppsbygning.

Han hadde langt kruset, mørkt hår. Jengo skal ha vært iført mørk dongeribukse, grønn fleecelignende jakke/genser av merket Helly Hansen, under jakke/genser skal han ha hatt en grønnaktig t-skjorte med svarte loddrette striper på brystet, og svarte Nike sko.