Hvorfor ble hun drept?

HOLMESTRAND (Dagbladet): 19-åringen som natt til lørdag drepte 15-årige Maiken Aanes Christensen fra Svelvik, viste fotografene fingeren da han ble ført inn til lukket fengslingsmøte i går ettermiddag. Han har fortsatt ikke oppgitt noe motiv for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i morgen vil påtalemyndigheten be om at det blir oppnevnt psykiatrisk sakkyndige for å vurdere 19-åringen fra Svelvik. Han ble fengslet for åtte uker, de to første med brev- og besøkskontroll.

Den unge mannen ble ført inn i forhørsretten med jakka over hodet.

Ingen advokat

Han ønsket i utgangspunktet ingen forsvarer, men samtykket i går i at stedets faste forsvarer i forhørsretten, Tom Urdahl, bisto ham under fengslingsmøtet.

Den unge Vestfold-mannen er foreløpig siktet for forsettlig drap, til tross for at han, som politiinspektør Eskil Bredesen sier, «på et eller annet tidspunkt bestemte seg for å ta livet av den 15-årige jenta». Underforstått, noe før handlingen fant sted.

Siktede skal ifølge påtalemyndigheten ha deltatt på festligheter sammen med venner og kjente både på ungdomsdiskotek samt på nachspiel hjemme hos offeret den fatale kvelden og natta. Etter å ha kjørt nachspieldeltakere hjem etter selv å ha drukket, kjørte siktede tilbake til 15-åringens hus, har han selv forklart. Her treffer han offeret, som slipper ham inn. Han dreper 15-åringen med en jernstang og angivelig en kniv. Han forsøker å gjemme liket, men gir opp og melder seg i stedet for politiet.

Uklart motiv

På spørsmål om 19-åringen skal ha oppgitt noen form for motiv for sin grusomme handling, svarer politiet unnvikende.
- De to skal ikke ha hatt noen form for uoverensstemmelse. De to visste om hverandre, men var ikke nære bekjente, utdyper politiinspektør Bredesen overfor Dagbladet.

Påtalemyndigheten ønsket ikke i går å utdype hvorfor siktelsen lyder på forsettlig og ikke overlagt drap.

Blodprøve som er tatt av mannen kan gi svar på om han var påvirket av andre stimuli.
Ifølge politiet og siktedes offentlige forsvarer har 19-åringen vært samarbeidsvillig under avhør. Han skal ha uttrykt at han ønsker å stå til rette for det han har gjort, uttaler forsvarer Urdahl.

Etter det Dagbladet forstår har mannen vært knyttet til et miljø rundt et treningsstudio.

UKJENT MOTIV: Verken politiinspektør Eskil Bredesen (til venstre) eller forsvarer Tom Urdahl kunne i går nærme seg et motiv for den grusomme handlingen som 19-åringen fra Svelvik har erkjent å ha begått.