Hvorfor ble ikke Paris-terroristene stoppet?

- For mange jihadister å følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagen etter terrordramaet i Paris som fikk sin foreløpige ende da brødrene Said og Cherif Kouachi og Amédy Coulibaly ble skutt og drept av franske paramilitære elitestyrker fredag kveld, starter jobben med å finne ut hvorfor de ikke ble stanset i tide.

- Det er gjort feil. Når 17 mennesker er blitt drept, så betyr det at noe har gått veldig galt, sa Frankrikes statsminister Manuel Valls på fransk TV i går.

På flukt Samtidig er Coulibalys kjæreste Hayat Boumeddiene (26) på flukt - mistenkt for å ha deltatt i terroraksjonen.

De tre terroristene, som i løpet av tre grufulle dager har stått bak drapene på ti ansatte i satiremagasinet Charlie Hebdo, tre politifolk og fire gisler, var alle kjent av fransk etterretning.

- Problemet til fransk etterretning og sikkerhetsmyndigheter er at det er så mange franske borgere som har dratt til Syria og Irak og andre plasser for å knytte seg til jihadistene at når de kommer hjem så er det ikke mulig å overvåke dem 24 timer i døgnet, sier tidligere CIA-analytiker Bruce Riedel til nyhetsbyrået Reuters.

Mellom 1000 og 2000 franske borgere skal ha reist til Syria og Irak for å kjempe sammen med terrororganisasjonen Den islamske stat, IS (tidligere ISIL). Rundt 200 av disse skal ha returnert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer