- Hvorfor blir jeg utsatt for dette? Hvorfor forfølger de meg?

Amanda (15) fortalte om nettmobbingens grusomhet fem uker før hun tok sitt eget liv. Nå etterforsker politiet mobberne, som ennå ikke har gitt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amanda Todd (15) ble funnet død i sitt eget hjem onsdag denne uka, få uker etter at hun 7. september la ut en video på YouTube der den kanadiske jenta detaljert forteller om den grusomme mobbingen hun ble utsatt for.

Amanda snakker ikke i den ni minutter lange videoen, men viser fram skrevne kort som forteller hva hun har blitt utsatt for.

- Jeg kjemper På det to siste kortene står det «Jeg har ingen, jeg trenger noen. Mitt navn er Amanda Todd». 15-åringen skriver videre under videoen at hun ikke søker oppmerksomhet, men at hun ønsker å hjelpe andre som sliter.

- Jeg kjemper for å fortsatt være her på jorda, fordi alt berører meg så dypt. Jeg gjør dette for å være til inspirasjon for andre og vise at jeg kan være sterk, skrev Amanda.

Fem uker seinere forsvant hun altså fra jordkloden vår, og takket være videoen har hun skapt oppmerksomhet om det stadig økende problemet med nettmobbing.

- Hvorfor forfølger de meg? Amandas mobbehistorie startet med at hun ble overtalt til å sende bilder av brystene sine på nettet til en hun ikke kjente. Bildene ble imidlertid spredd videre og endte på en Facebook-side, der vennene hennes raskt ble lagt til. Hun fikk store problemer på grunn av mobbingen og endte opp med å bytte skole.

Men mobbingen ville ikke gi seg på den nye skolen og det endte med at hun ble fysisk angrepet foran flere titalls andre elever. Angrepet førte til at Amanda forsøkte å ta livet sitt, noe som førte til en ny bølge med grov nettmobbing..

- Hvorfor blir jeg utsatt for dette? Jeg har mine problemer, men hvorfor forfølger de meg? spør Amanda i videoen sin.

Går verden rundt Amandas historie har skapt stor oppmerksomhet i kanadiske medier og flere aviser hadde henne som hovedoppslag fredag. #RIPAmandaTodd ble blant de mest brukte hashtaggene på Twitter. Facebook-minnesiden til Amanda nærmer seg også 500 000 likes.

Christy Clark, statsministeren i British Columbia, den kanadiske delstaten Amanda Todd var fra, har også kommet på banen for å få en slutt på mobbingen. I en egen YouTube-video overbringer Clark sine kondolanser til Amandas familie og venner, før hun tar et oppgjør med mobberne.

- Ingen fortjener å bli mobbet. Mobbing er ikke noe overgangsrite ungdommer må gjennom. Mobbingen må stoppe.

Mobbingen fortsetter Selv om Amanda Todd nå er død, fortsetter imidlertid den hatske mobbingen av henne. Politiet har satt av over 20 etterforskere til å nøste opp hva 15-åringen ble utsatt for i månedene før hun tok sitt eget liv, men mobberne gir seg ikke.

Flere støtende bilder av henne florerer på nettet med oppdatert tekst etter dødsfallet og en jente, identifisert som en «klassevenninne» av Amanda, skrev i helgen på minnesiden at hun var «glad Amanda var død». Lokalt politi sier at de også følger med på hva som har blitt lagt ut på nettet etter Amandas tragiske bortgang.

- Vi samler nå bevis for å kunne si noe om hvilken rolle mobbingen hadde i Amandas tragiske bortgang. Vi kontaktes nå av svært opprørte jenter som forteller om det de ser på nettet, sier Peter Thiessen i det lokale politiet til CTV News.

- Vi følger også med på de tingene som blir lagt ut på nettet i etterkant av hennes tragiske bortgang  

- Du må bare holde ut Amanda Todds vitnesbyrd om det hun ble utsatt for fører nå til økt oppmerksomhet om den skjulte mobbingen mange unge blir utsatt for. Hennes budskap var også å bringe et håp til andre som er utsatt for mobbing.

- Jeg håper jeg kan vise dere at alle har sin egen historie, og at alle har en lys framtid. Du må bare holde ut. Jeg er fortsatt her, er jeg ikke?