- Hvorfor blir jeg utsatt for dette? Hvorfor forfølger de meg?

Amanda (15) fortalte om nettmobbingens grusomhet fem uker før hun tok sitt eget liv. Nå etterforsker politiet mobberne, som ennå ikke har gitt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amanda Todd (15) ble funnet død i sitt eget hjem onsdag denne uka, få uker etter at hun 7. september la ut en video på YouTube der den kanadiske jenta detaljert forteller om den grusomme mobbingen hun ble utsatt for.

Amanda snakker ikke i den ni minutter lange videoen, men viser fram skrevne kort som forteller hva hun har blitt utsatt for.

- Jeg kjemper På det to siste kortene står det «Jeg har ingen, jeg trenger noen. Mitt navn er Amanda Todd». 15-åringen skriver videre under videoen at hun ikke søker oppmerksomhet, men at hun ønsker å hjelpe andre som sliter.

- Jeg kjemper for å fortsatt være her på jorda, fordi alt berører meg så dypt. Jeg gjør dette for å være til inspirasjon for andre og vise at jeg kan være sterk, skrev Amanda.

Fem uker seinere forsvant hun altså fra jordkloden vår, og takket være videoen har hun skapt oppmerksomhet om det stadig økende problemet med nettmobbing.

- Hvorfor forfølger de meg? Amandas mobbehistorie startet med at hun ble overtalt til å sende bilder av brystene sine på nettet til en hun ikke kjente. Bildene ble imidlertid spredd videre og endte på en Facebook-side, der vennene hennes raskt ble lagt til. Hun fikk store problemer på grunn av mobbingen og endte opp med å bytte skole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer