- Hvorfor blir så få tiltalt og dømt for menneskehandel?

Statsadvokat stiller seg undrende, men tror svaret kan ligge i feilprioriteringer og kunnskapsmangel.

REAGERER: Statsadvokaten i Hordaland, Rudolf Christoffersen, reagerer på hvorfor så få menneskehandel-og tvangsarbeidsaker ender opp med tiltale og en rettskraftig dom. Foto: PAUL S. AMUNDSEN/NTB SCANPIX
REAGERER: Statsadvokaten i Hordaland, Rudolf Christoffersen, reagerer på hvorfor så få menneskehandel-og tvangsarbeidsaker ender opp med tiltale og en rettskraftig dom. Foto: PAUL S. AMUNDSEN/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE/OSLO (Dagbladet): I helga fortalte Dagbladet historien til tre indiske gartnere, i det som kan bli norgeshistoriens største tvangsarbeidersak.

Statsadvokaten i Hordaland, Rudolf Christoffersen, reagerer på hvorfor så få menneskehandel-og tvangsarbeidsaker ender opp med tiltale og en rettskraftig dom.

Til Dagbladet sier han:

- Jeg reagerer på det skjeve antallet dommer på dette feltet, og det gjør jeg siden de politiske føringene i Norge er veldig klare på hvor høyt dette feltet skal prioriteres.

Hordaland flinkest i klassen Det er pr.01.01.2013 felt 28 rettskraftige dommer for menneskehandel i Norge. 14 av disse i Hordaland politidistrikt, hvor Christoffersen tidligere var politiadvokat, og nå er statsadvokat.

Christoffersen undres over om riksadvokatens prioriteringsdirektiv blir fulgt opp slik det er ment.

- Alle politidistrikt er pålagt å følge direktivet fra riksadvokaten, der menneskehandel er helt i toppsjiktet. Menneskehandel er blant de former for kriminalitet som som skal være høyt prioritert for politi og påtalemyndighet, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer