Hvorfor bytter så mange Facebook-bilde til en sjiraff?

Svaret er en gåte.

SJIRAFFBILDE: Straffen for å svare feil på en gåte som spres på Facebook, er å bytte profilbilde til en sjiraff. Skjermdump: Facebook
SJIRAFFBILDE: Straffen for å svare feil på en gåte som spres på Facebook, er å bytte profilbilde til en sjiraff. Skjermdump: FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dersom mange av vennene dine på Facebook har byttet bilde til en sjiraff de siste dagene, handler det trolig om at de har svart feil på en gåte som nå spres på det sosiale mediet.

- Jeg prøvde å svare på en gåte, og fikk det galt, forklarer en Facebook-bruker med sjiraffbilde til Dagbladet.

Gåta presenteres som «den store giraff-utfordringen». Svarer man rett får man beholde det profilbildet man har. Svarer man feil må man forandre bildet til et med en sjiraff på, og beholde dette i tre dager.

For å delta må man sende sitt forslag til svar i en innboks-melding til en person som allerede har prøvd seg på gåta, og denne personen vil deretter fortelle deg om du har svart rett eller galt.

Gåta lyder forøvrig:

«03:00, det ringer på døren og du våkner. Uventede gjester og det er foreldrene dine, de er der for frokost. Du har jordbærsyltetøy, honning, vin, brød og ost. Hva er det første du åpner?»