Hvorfor døde Patrik?

Fadimes kjæreste Patrik omkom i en bilulykke i 1998. Hans død ble etterforsket av politiet som en vanlig ulykke - uten resultat. Ble Patriks bil utsatt for sabotasje?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Patrik Lindesjö døde da bilen hans kjørte ut av veibanen og traff en betongvegg 3. juni 1998. Bilulykken har en rekke merkelige momenter som aldri har blitt forklart:

Ulykken skjedde på den firefelts motorveien mellom Stockholm og Uppsala. Veibanen hadde tørket etter regn tidlig på formiddagen.

Patriks bil lå i venstre kjørebane da den plutselig skar til høyre uten å blinke først. Den kjørte tvers over høyre kjørebane i stor hastighet og fortsatte ut i grøfta og kjørte rundt 100 meter - en forholdsvis lang strekning - videre rett frem. Deretter falt bilen ned på en kryssende vei og braket inn i en betongvegg.

Vitnene som kom bak ham, så ikke bremselys på bilen. I politirapporten står det heller ingenting om bremsespor. Et vitne sier at avkjøringen så kontrollert ut.

Det ble ikke funnet spor av alkohol eller narkotika i Patriks blod. Politietterforskerne har avvist teorier om at han tok sitt eget liv.

Skulle flytte sammen

Dødsfallet skjedde samme dag som Patrik og Fadime skulle bli samboere. En knapp måned tidligere hadde Fadimes far og bror møtt i retten og blitt dømt for drapstrusler mot Fadime. Også Patrik hadde blitt truet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer