Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hvorfor dreper noen en liten gutt?»

Åtte år gamle Mohamad forsov seg, og hastet til skolen for å ikke komme for seint. På veien fikk han halsen skåret over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LINKÖPING (Expressen/Dagbladet): I hele natt har jakten pågått etter drapsmannen, men mannen har foreløpig klart å skjule seg for etterforskerne. Tipsene har heller ikke ført fram.

- Arbeidet har pågått med full kraft. Vi vet ikke så mye mer om den mistenkte enn at han var på åstedet. Vi prøver å skape oss et bilde av dette mennesket, sier Lars Delleskog ved politiet i Linköping til Dagbladet.no.

De tekniske undersøkelsene er ferdige. Nå venter etterforskerne på resultatene.

Familien i sorg

- Han var en strålende glad gutt, og likte å spøke med folk. Hvorfor dreper noen en liten gutt? spør Hassan Ammouris, far til åtteåringen, til avisa Expressen.

Var stresset

Slekt, venner og naboer samlet seg i familiens lille leilighet i Linköping for trøst og kondolanser i går.

- Han forsov seg, sto opp ved 07.15-tida, og han var stresset og ville ikke komme for seint på skolen. Mamma laget en enkel frokost, som han spiste før han tok skoleveska og stresset av gårde, sier Ali (17), Mohamads bror.

Gikk rolig

Gutten hadde bare 500 meter til skolen da en ukjent mann i 20-åra angrep ham og en 56 år gammel kvinne med kniv. Mohamad mistet livet på stedet, mens kvinnen døde på operasjonsbordet.

Politiet fant først den 56-årige kvinnen stukket med kniv i magen, liggende i et buskas ved siden av veien. 15 meter unna fant de Mohamad, stukket i halsen.

Kvinnen og Mohamad er ikke i slekt, og har ingen åpenbare koblinger til hverandre. Politiet jager en mann i 20-åra som ble sett gående rolig fra drapsstedet.

Fikk medalje

Mohamads 13-årige søster var også på vei til skolen, da hun så at det lå et barn på bakken. Hun ble hindret fra å se hvem som lå der, av politifolkene på stedet.

- Lørdag fikk han en medalje fra fotballklubben sin fordi han var så flink. Han var så stolt av medaljen, sier broren Ali.

Familien Ammouri er en kjent forretningsfamilie fra Libanon.

- Vi har ingen fiender i hele Sverige. Vårt område er rolig, og naboene er hyggelige. Jeg kan ikke forstå det, sier Hassan. Familien planlegger å begrave sønnen i Libanon. Politiet kjenner ikke identiteten til gjerningsmannen, og vet ikke om han har noen relasjon til ofrene, eller om han er en sinnsforvirret person. Mordvåpenet er trolig en batangakniv, som ble funnet på Åsgatan av politiet.

Over 100 politifolk jobber med saken, og i Linköping har frykt og sorg preget byen. Skolen holdt elevene inne, og ba foreldrene komme til skolen og hente dem, for at de skulle være trygge for drapsmannen.

DREPT: Mohamad Ammouris (8).
MISTET LILLEBROR: Ali Ammouris (17).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media