- Hvorfor drepte du meg ikke?

Sabine Dardenne (20) overlevde 82 dager som Marc Dutroux' slave. I går henvendte hun seg direkte til barnemorderen for å få vite hvorfor han ikke drepte henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARLON (Dagbladet): - Jeg vil be Marc Dutroux om noe. Selv om jeg gjetter svaret, så vil jeg at han skal si hvorfor han ikke likviderte meg, sa Sabine Dardenne i går.

I retten i Arlon sto hun første gang etter marerittet i 1996 overfor mannen som gjorde livet hennes til et helvete, Marc Dutroux.

Tilhørerne holdt pusten.

Dutroux, bak vinduet i tiltaleboksen med tykt skuddsikkert glass, svarte Sabine med kald, ufølsom stemme.

- Det har det aldri vært spørsmål om. Jeg vedkjenner å ha misbrukt henne og påtar meg ansvaret for det, sa Dutroux, med en stiv hodebevegelse i støttebandasjen han har hatt siden han dunket hodet i gulvet. Sabines vitnemål ble akkurat så dramatisk som ventet. Etterpå måtte det andre kronvitnet, Laetitia Delhez' mor, og Pol Marchal, far til offeret An Marchal, bæres ut på bårer, begge med illebefinnende.

Illebefinnende

Sabine hyppige, lille latter avslørte hvor nervøs hun var. Dutroux unngikk å se på henne.

Dommeren fritok henne fra å beskrive om igjen de seksuelle overgrepene. Sabine ble bortført av Dutroux 28. mai 1996 og holdt som sex- og husslave i 82 dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer