- Hvorfor er ikke deres liv viktige?

Maria Amelie blogger om sultestreikende etiopierne.

KRITISERER: Under tittelen «system», skriver Maria Amelie, som ble tvangsreturnert til Russland 24. januar, at hun reagerer på at fokus i saken er om det er farlig eller ikke for etiopierne å bli tvangsreturnert. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
Mottatt fra epost: 14.01.2011
KRITISERER: Under tittelen «system», skriver Maria Amelie, som ble tvangsreturnert til Russland 24. januar, at hun reagerer på at fokus i saken er om det er farlig eller ikke for etiopierne å bli tvangsreturnert. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Mottatt fra epost: 14.01.2011 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under tittelen «system», skriver Maria Amelie, som ble tvangsreturnert til Russland 24. januar, at hun reagerer på at fokus i saken er om det er farlig eller ikke for etiopierne å bli tvangsreturnert.

«Det føles ikke riktig å være opptatt av å kartlegge og synse om akkurat hvor sterk frykten for tortur og død som de kan bli utsatt for er. Jeg spør heller meg selv hvorfor må de dra. Hvorfor er ikke deres liv viktige?», skriver hun og peker på at flere av dem har bodd i Norge i over 10 år, betalt skatt, jobbet, fått barn og skaffet seg leilighet og et hjem.

«De har bidratt til samfunnet lovlig og med glede, de har blitt integrert. Nå er de fratatt alt, sin verdighet, inkludert arbeidstillatelse og lov til å bidra i samfunnet de er blitt en del av. Hvorfor tar ikke systemet ansvar for sine egne feil?»

Hun trekker paralleller til sin egen historie og medienes trykk for å få fram bakgrunnshistorien og årsakene til flukten, mens hun hele tiden har ønsket å vektlegge tilknytningen til riket og det at hun kom til Norge da hun var et barn.

Griper ikke inn Maria Amelie befinner seg nå i Moskva hvor hun jobber med å få tak i nødvendige identifikasjonspapirer for å kunne komme tilbake til Norge med arbeidstillatelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer