- Hvorfor er innvandring så bra?

Leder for oslopolitiets gjengprosjekt, Eirik Jensen, kommer med en bredside mot norsk innvandringspolitikk. Han refser også dagens ledelse i oslopolitiet for å mangle «guts» og «erfaring».

BESLAG: Våpen beslaglagt fra forskjellige gjenger, ligger foran visepolitimester Hans Halvorsen under en presssekonferanse hos Oslo politidistrikt i 2007. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
BESLAG: Våpen beslaglagt fra forskjellige gjenger, ligger foran visepolitimester Hans Halvorsen under en presssekonferanse hos Oslo politidistrikt i 2007. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Jensen ledet igjennom flere år politiets gjengprosjekt, og vet bedre enn de fleste hva som rører seg i Oslos underverden. I boka «Blodig Brorskap - på innsiden av Oslos gjenger», av Per Asle Rustad, fyrer Jensen løs mot det han mener er en naiv norsk innvandringspolitikk og mot sin egen politiledelse.

- Hvorfor er innvandring så bra?, spør Jensen retorisk i boka.

- Vi har sett andre steder at det har gått til helvete. Statsviterne i prosjektet vårt sier det samme. Hvorfor kan vi ikke snakke om dette?, spør Jensen.

- Jævlig dyrt Andelen utenlandske statsborgere i Norske fengsler har økt kraftig de siste årene. I tillegg er ikke-vestlige innvandrere med norsk statsborgerskap overrepresentert i kriminalstatistikkene.

- Du kan nesten ikke ha en mening om dette uten å bli beskyldt for rasisme. Derfor ligger politiet lavt om dette. Men vi er vaktmesterne i samfunnet. Det havner hos oss når det går til helvete. Derfor bør vi sende signaler på forhånd om hvordan virkeligheten er. Ellers kan det bli jævlig dyrt på mange måter for landet vårt, sier Jensen i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer