Hvorfor gjør Giske som Gro?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAR PLUTSELIG kulturminister Trond Giske fått statsministerambisjoner? PFU bare spør. Avisa Nordlys kunne tirsdag fortelle om 11-årige Nikoline Myrvang som hadde dristet seg til å be herr statsråd om en autograf. Sammen med nærmere 200 elever fra Slettaelva og Storelva barneskole i Tromsø var Nikoline til stede for å motta tre millioner til nytt kunstgress på Skarpmarka.

Men Giske hadde ikke så veldig god tid til autografskriving. Så da Nikoline endelig hadde sikret seg Giskes signatur, fikk hun høre at hun «måtte få en lærer til å kopiere autografen til alle som ville ha den.»

PFU gratulerer barna ved Slettaelva og Storelva barneskole med nytt kunstgress og en hel drøss ferske oppkopierte autografer fra selveste Trond Giske!

MEN PFU MISTENKER kulturministeren for å ha kopiert Gro Harlem Brundtland. Ifølge Dagsavisen-journalist Hege Ulstein, snudde Gro seg bryskt mot henne da Ulstein, allerede som åtteåring, frekt og freidig plaget landsmoderen med penn og papir. Ulstein på åtte fikk fem autografer av selveste Gro og ett «Ja, du vil vel ha til vennene dine også!».

Om Nikoline på 11 også ble stum av skrekkblandet fryd, vites ikke. Kanskje hun dukker opp som hardtslående journalist en vakker dag Giske leder landet? PFU har sine tvil. Men ikke på vegne av Nikoline!

PFU REGNER MED at vi nå får grov kjeft for å ha pirket borti kompisen til Bjørgulv Braanen. Etter at Dagbladet dristet seg til å mene at Norge bør overholde sine folkerettslige forpliktelser i stedet for å outsource dem til Frikanalen, sprakk det for Klassekampens redaktør. Til glede for nye lesere med humor gjengir PFU noen smuler fra de rødes bord:

«Dagbladet er i denne saken et organ for den markedsliberale høyresida som ikke vil legge noen restriksjoner på den økonomiske kapitalmaktas muligheter til å påvirke opinionen og den politiske meningsdannelsen.»

OG DETTE, KAMERATER, «fører oss ned en antidemokratisk rutsjebane, der et elitært fåmannsstyre, denne gangen kanskje ikledd radikale og feministiske faner, blir sluttresultatet.»

PFU bøyer seg i støvet for definisjonsmakta og søker ly i nærmeste lyktestolpe, men ikke før vi har firet våre feministiske faner i ren skam over å ha kastet bort tida på slike borgerlige sysler.

I ETTERMIDDAG ÅPNER Siv Jensen Frp’s landsmøte og blir endelig leder. På forrige landsmøte ble forslaget om å bytte tittel nedstemt. Opprørsleder Ulf Erik Knudsen kalte forslaget en overlevning fra 70-tallet. Det er kanskje derfor Jensen passer på å begrunne skiftet ikke med likestilling, men med at hun får assosiasjoner til formann Mao.

Men Jensen har avslørt at det hun gleder seg aller mest til er å danse med Arne Strand på landsmøtefesten. «Det er årets høydepunkt for meg, og jeg vet at Arne gleder seg like mye som meg», sier Jensen. Kanskje blir det også et hallingkast til ære for MGP-seieren fra Frikar-Arne?

PFU VET AT STRAND lenge har ventet på å få danse med dronninga på Frp’s landsmøter. Som alle Frp-kjennere vet; Carl I. Hagen lar sjelden Eli Hagen få danse med noen andre. Bare ytterst få, deriblant en av PFUs danseløver, har fått lov. Derfor er det med glede PFU kan melde at Strand nå kan få byttet ut partiformannen med en kvinnelige leder.

Det bringer PFU over i bryllupet til Dagbladets Martine Aurdal og hennes Erling Fossen. VG kunne tidligere denne uka skrive i sjokk og vantro at Carl I. Hagen steppet inn som takkformaten-taler i bryllupet. PFU kan komme med en gladnyhet til Frp, som sjelden synes de får godord av Dagbladet spesielt og i pressen generelt, og minne om at den ellers så radikale sjefen for den politiske dekningen i Dagbladet, bare er radikal på jobb. Når hun har fri omgås hun Frp-ere og Høyrefolk!

Ellers må nevnes at det ved Institutt for journalistikk har kommet inn en hel haug anonyme søkere til jobben som sjef for instituttet, PFU bemerker at enten står Erling Kagge bak operasjonen eller så har Dagbladets mange politilystne arbeidssøkere lært av forrige runde.