- Hvorfor hadde dere ikke barnevakt?

Madeleines far grilles av amerikanske journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gerry McCann, savnede Madeleines McCanns far, er i USA, der han blant annet har møtt USAs førstedame, Laura Bush, og justisminister Alberto Gonzales.

Han har også møtt noen amerikanske journalister. Og da har han måttet forsvare seg.

CNN lurte på om saken ville få et rettslig etterspill for foreldrene, siden de hadde latt barna være alene, melder Sky News.

– Vi har blitt forsikret av myndighetene om at det vi gjorde er innenfor grensene for godt foreldreskap, svarte Gerry McCann.

– Madeleine ble mål for et rovdyr og vi burde ikke være bekymret for at folk skulle komme inn i hjemmene våre. Det er den kriminelle handlingen her, fortsatte han.

Da han deltok i TV-programmet «Good Morning America» ble han fortalt at mange amerikanske foreldre er forundret over at de ikke brukte barnevakt under ferien i Portugal, ifølge Sky News.

– Vi spiste middag 50 meter unna. Vi kunne se leiligheten vår. Det var nesten som om vi spiste middagen i vår egen hage. Barna lå og sov og vi sjekket dem med jevne mellomrom. Vi trodde ikke vi trengte noen barnevakt, svarte han.

Gerry McCann er i USA for å lære mer om hvordan landet jobber for å forhindre at barn blir ofre for trafficking og seksuelt misbruk.

Madeleine forsvant fra McCann-familiens ferieleiligheten i Praia da Luz i Portugal 3. mai i år.

I USA: Gerry McCann er i USA og har blant annet møtt justisminister Alberto Gonzales. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix
I USA: Gerry McCann er i USA og har blant annet møtt justisminister Alberto Gonzales. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix Vis mer

I helga ble det kjent at en portugisisk kampanje ønsker å få Madeleine McCanns foreldre tiltalt for vanskjøtsel. Foreldrene har slått tilbake og kalte kritikken smertefull.

SAVNET: Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet. Amerikanske journalister lurer på hvorfor familien ikke hadde barnevakt.