- Hvorfor har ikke Obama ringt Norge?

Vi er kjent for å bygge diker, ifølge Sarah Palin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det regjeringen burde gjort, er å akseptere hjelp fra andre land, som har løsninger de vil tilby til oss, sa en offensiv Sarah Palin til Fox News' sjefgriller Bill O'Reilly i natt.

- Hvem snakker du om? ville O'Reilly vite.

- Nederlenderne og nordmennene. De er kjent for diker, rense vann og hanskes med utslipp, og har tilbudt oss hjelp - men blir ikke ringt opp igjen. Det er hva nordmennene og nederlenderne forteller oss, tordnet den republikanske eksvisepresident-kandidaten.

Svar til Obama Palins opptreden hos O'Reilly kom som et direkte tilsvar på krisetalen Obama i natt holdt. Der gikk han knallhardt ut mot BP, som eier katastroferiggen «Deepwater Horizon». Plattformen eksploderte i Mexicogolfen 21. april, og nå, snart to måneder seinere, fortsetter den å spy ut enorme mengder olje.

- BP skal betale, uansett hva det koster, tordnet presidenten fra Det ovale kontor.

Han kalte det 57 dager lange oljeutslippet «den største økologiske katastrofen i USAs historie», og skal i dag grille BPs svenske styreformann Carl-Henric Svanberg om «hans selskaps hensynsløshet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer