- Hvorfor har ikke Obama ringt Norge?

Vi er kjent for å bygge diker, ifølge Sarah Palin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det regjeringen burde gjort, er å akseptere hjelp fra andre land, som har løsninger de vil tilby til oss, sa en offensiv Sarah Palin til Fox News' sjefgriller Bill O'Reilly i natt.

- Hvem snakker du om? ville O'Reilly vite.

- Nederlenderne og nordmennene. De er kjent for diker, rense vann og hanskes med utslipp, og har tilbudt oss hjelp - men blir ikke ringt opp igjen. Det er hva nordmennene og nederlenderne forteller oss, tordnet den republikanske eksvisepresident-kandidaten.

Svar til Obama Palins opptreden hos O'Reilly kom som et direkte tilsvar på krisetalen Obama i natt holdt. Der gikk han knallhardt ut mot BP, som eier katastroferiggen «Deepwater Horizon». Plattformen eksploderte i Mexicogolfen 21. april, og nå, snart to måneder seinere, fortsetter den å spy ut enorme mengder olje.

- BP skal betale, uansett hva det koster, tordnet presidenten fra Det ovale kontor.

Han kalte det 57 dager lange oljeutslippet «den største økologiske katastrofen i USAs historie», og skal i dag grille BPs svenske styreformann Carl-Henric Svanberg om «hans selskaps hensynsløshet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.