Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Rino (31) og Jeanett (28) var lei av å slite seg fram med snøfreseren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Ekteparet Rino og Jeanett Rubbås har sendt avisa Nordlys denne videoen, som viser det som er en lettvint og genial måte å gjøre snøfresingen enklere, og litt morsommere, på.

Som de selv forklarer i en e-post til avisa: «Vi er drittlei snøfresing, dermed fant vi på dette. Så slipper vi i det minste å gå :)»

Ekteparet forteller at de bor på toppen av en bakke i et byggefelt på Rundhaug i Troms. De skaffet seg en snøfreser for noen år tilbake siden.

Tanken var da at de skulle slippe unna med utgfiter til brøyting, men med snømengdene som har kommet i Tromsø den siste tiden, har det vært flere enn en gang de har angret på den avgjørelsen.

- Det har snødd noe helt sinnsykt den siste tiden. Mer enn jeg kan huske noen gang. Så kom Rino på den lille idéen her. Han festet rett og slett snøskuffa på snøfreseren, så blir han trekt fram etter snøfreseren og slipper å bevege noe særlig på seg. Det gjør snømåkingen både enklere og mye morsommere.

- Hvordan fikk han idéen?

- Han festet tidligere i vinter en snøskuffe foran på en liten traktor vi har, så jeg tror han fikk idéen derifra. Han er egentlig en skikkelig handyman, sier Jeanett til Nordlys.