Hvorfor har mammas nese blitt mindre?

Amerikansk lege lanserer barnebok om plastikkirurgi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): \'My beautiful Mommy\' er boka som skal forklare barna hva som skjer når mor går gjennom en plastikkoperasjon.

Tanken er at boka skal være til hjelp når mor skal legge seg under kniven, og er spesielt rettet mot 4-7-åringer.

- Det anbefales at du leser boka minst tre ganger; før den første konsultasjonen, før selve operasjonen og under helingsprosessenunder etter operasjon, står det på bokas hjemmeside.

Møter et behov

Forfatteren er Michael Salzhauer, en plastikkirug fra Florida. Han er blant annet ekspert på brystoperasjoner, ansiktsløftninger, neseoperasjoner og leppeforstørringer.

- Det høres ut som en vits, men det er virkelig et behov for å ta opp dette temaet, sier han til Reuters.

Ifølge \'the American Society of Plastic Surgeons\' ble det gjennomført 1,8 millioner plastikkoperasjoner i 2007, det meste av dem brystforstørrelser og fettsuging.

Illustrasjonene i boka viser en mor med skjev nese og løs magehud som en dag henter sin datter tidlig på skolen og tar henne med til kjekke doktor Michael. Moren forklarer at hun skal operere nesa og magen sin, og at hun etterpå må ta det med ro i en uke eller to, skriver AP.

MASSIV KRITIKK: Forfatter Michael Salzhauer bryr seg ikke om kritikken han har fått etter boklanseringen. Han mener boka er til stor nytte for den gruppa det gjelder. Faksimile: BOKAS HJEMMESIDE
MASSIV KRITIKK: Forfatter Michael Salzhauer bryr seg ikke om kritikken han har fått etter boklanseringen. Han mener boka er til stor nytte for den gruppa det gjelder. Faksimile: BOKAS HJEMMESIDE Vis mer

Den lille jenta spør om operasjonen vil gjøre vondt, og moren svarer \'kanskje litt\', samtidig som hun advarer om at hun vil se annerledes ut når bandasjene fjernes: \'Men ikke bare annerledes, kjære, også vakrere\', sier hun til datteren.

Lykkelig slutt

Til slutt i boka kommer den store dagen da moren kan ta av bandasjene. Datteren blir fra seg av begeistring.

- Mamma, øynene dine skinner som diamanter, sier hun.

Boka har møtt massiv kritikk i USA, men påstandene om at han forherliger et urealistisk skjønnhestideal for kvinner er ikke noe forfatteren tar særlig tungt.

- Som lege kan jeg ikke bry meg om politiske eller filosofiske argumenter, jeg må bry meg om virkeligheten, sier han til Washington Post.

Hvorfor har mammas nese blitt mindre?
<B>KRAFTIG KAR </B>: Doktor Michael er stor og sterk.