"Hvorfor? Hvordan?"

Lille Winnenden i sjokk etter skoletragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WINNENDEN (Dagbladet.no): Utenfor Albertville-Realschule i Winnenden sentrum har en stor menneskemengde samlet seg mens verdenspressen strømmer til. Innbyggerne i den lille byen på størrelse med Tønsberg har vanskelig for å ta inn over seg hva som er skjedd.

Ved de mange lysene som er lagt ned på plenen foran skolen, der det til daglig går elever i aldersgruppa 11-18 år, har noen lagt ned et dikt:

"Hvorfor? Hvordan?

De hadde ingen sjanse til å velge sin egen veiVeien ble rett og slettgjort slutt på"

- Aldri skjedd før- Vi har bodd her siden 1967, og noe sånt har aldri skjedd. Alle er sjokkert, sier Mile (66) og Nedilka Maricic (61) til Dagbladet.no. Det opprinnelig kroatiske ekteparet er blant de mange Winnenden-innbyggerne som er kommet til skolen for å vise medfølelse med ofrene.

Bak dem står en gruppe ungdommer og omfavner hverandre mens de gråter. Rundt dem løper pressefolk i alle retninger mens grønnkledde væpnede politifolk holder vakt.

Sjelesørger Albert Biesinger har hatt en travel dag. Han fikk først høre om tragedien gjennom Internett i dag morges, og har hatt hendene fulle med å trøste traumatiserte barn og ungdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer