- Hvorfor ikke, liksom. Siden jeg kjøpte råtomta i 2002 er dette første gang den kommer til nytte

Vanessa Quintavalle (42) erklærte i kveld at en ridesentertomt i Oslo fritt kan disponeres av romfolket.

MÅ FLYTTE:  En privatperson har nå tilbudt sin tomt på Årvoll i Oslo til romfolket som holder til ved Sofienberg kirke i Oslo. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet
MÅ FLYTTE: En privatperson har nå tilbudt sin tomt på Årvoll i Oslo til romfolket som holder til ved Sofienberg kirke i Oslo. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det klart at ledelsen i Sofienberg kirke i Oslo ønsker å få de rundt 200 personene fra romfolket, deres telt og biler vekk fra kirketomta i løpet av morgendagen. Det skjer etter at byrådsleder Stian Berger Røsland (H) torsdag skrev et brev til ledelsen i kirka at leiren må avvikles så fort som mulig.

- Det har vært en dag med mye usikkerhet, og de har vært redde for å miste den tryggheten det er å ha et tilholdssted. Men nå har det ordnet seg, de har fått en privat sponsor som tilbyr en 26,5 måls tomt, sa Bjønnulv Evenrud i organisasjonen «Folk er folk» til Dagbladet.

Både han og oversetter Nicolae Stoica, i samme organisasjon, har i dag fortalt at de er skuffet over måten kirken har behandlet romfolksaken.

- Handler om å gidde Vanessa Quintavalle (42) er medeier i en ridesentertomt på Årvoll i Oslo, som har vært mye omdiskutert etter at naboer klaget på støy. Quintavalle har de siste dagene tenkt på å tilby den sentrale tomta til romfolket etter at hun hørte om andre som tilbød sine tomter tidligere i uka.

Rundt klokka sju i kveld kontaktet Vanessa organisasjonen for å fortelle om nyheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer