Hvorfor jeg sa nei til å møte Røkke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokatfirmaet BA-HR har i flere sammenhenger den siste tida gjort et poeng av at Røkke og hans advokater «tilbød» Dagbladet et møte i den såkalte Tønne-saken. Det underliggende poeng er tydeligvis at vi - ved å avslå «tilbudet» - sa nei takk til informasjon som ville ført til mindre press på avdøde Tore Tønne.

Hensikten med den framstillingen er å skape inntrykk av at Dagbladet lukket øynene for informasjon som kunne belyse saken, og skåne Tønne.

Rolf Johan Ringdal, styreleder i BA-HR, trekker igjen fram denne historien i en kronikk i Dagbladet (fredag 7. feb.). I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for aldri å si noe offentlig om henvendelsen fra Røkke. Dette fordi Kjell Inge Røkke - da han kontaktet meg - ba om fortrolighet. Dette respekterte jeg.

MEN DET BLIR MEGET problematisk når kilden - eller kildens advokat - etterpå kommer løpende opp på siden av mediet og gir sin versjon - åpenbart i den hensikt å fortelle opinionen hvor kyniske vi er.

På grunn av påstandene fra BA-HR og Ringdal, ser jeg meg derfor nødt til å si noe om samtalene med Røkke. I motsetning til Ringdal - som på velkjent advokatmaner prøver å ta monopol på sannheten - var jeg til stede da det skjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer