Hvorfor karrierekvinner har mer sex

Uforpliktende sex passer fint inn i karrierekvinnens øvrige livsstil, mener dansk sexolog.

KARRIERE: Velutdannede kvinner er selvforsynte også når det gjelder sex, viser en ny undersøkelse.
KARRIERE: Velutdannede kvinner er selvforsynte også når det gjelder sex, viser en ny undersøkelse.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(HegnarKvinner): Nå viser en ny undersøkelse foretatt av datingsiden C-date, at kvinner med høy utdannelse også er de som har mest sex.

Mens en tredjedel av danske kvinner uten ungdomsskoleutdannelse eller videregående utdannelse, ikke har hatt sex på over et år, har kun halvparten så mange med tilsvarende grader den samme utfordringen.

Kvinner stormer frem Stadig flere kvinner i Europa tjener mer enn mennene sine, og de tar mer utdannelse. De stormer frem i det politiske livet, i næringslivet og i utdannelsesinstitusjonene, mener den danske sexolog Jakob Olrik, ifølge Alive.dk.

- Jeg kan godt forstå at karrierekvinnen får mer sex. Uforpliktende sex passer nemlig fint inn i hennes øvrige livsstil. Hun er vant til å selektere, utvelge og be om det hun vil ha. Hun er selvforsynt ellers, så hvorfor ikke også seksuelt, forklarer Olrik til Alive.dk.
 
Han legger til at en kjæreste sannsynligvis ikke står på hennes ønskelapp, i hvert fall ikke en tradisjonell kjæreste, og at hun har mer bruk for å få noe romantikk og erotikk enn en ren familiekjæreste.

Mer frigjorte Olrik mener tallene viser tendensen med at kvinner som har utdanning og karriere stadig blir mer frigjorte, også seksuelt.

- De kvinnene som har lav lønn, er fremdeles mer avhengig av å finne en mann som tilbyr økonomisk trygghet, sier han.

Flere nyheter Valen har tjent 103 millioner
Barnehage krever 10 mill. fra fotballtopper
- La oss snakke om hersketeknikker