Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvorfor kjørte du ut i flomvannet

Jordan Rice (13) ofret livet for broren. Minutter før han døde, ble han og moren brutalt avvist av nødsentralen i Australia.

DRUKNET I FLOMMEN:  Jordan Rice (13) ofret livet for broren miutter etter at han og moren blir avvist av nødsentralen. Foto: REUTERS/Amanda Neville/Scanpix/Facebook
DRUKNET I FLOMMEN: Jordan Rice (13) ofret livet for broren miutter etter at han og moren blir avvist av nødsentralen. Foto: REUTERS/Amanda Neville/Scanpix/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om Jordan Rice (13) som ofret livet for lillebroren under flommen i Australia, gikk verden rundt i januar. 

Han var ute og kjørte bil sammen med moren og lillebroren da bilen de satt ble tatt av flomvannet. Bare lillebroren Blake (10) overlevde. 

Granskingen i kjølvannet av flommen viser hvordan moren, Donna Rice, og Jordan Rice brutalt avvises av nødsentralen minutter før de mister livet. 

Får kjeft Det tar 28 forsøk før Donna Rice når gjennom til nødsentralen, ifølge Sky News.
Her treffer hun en frustrert operatør.

- Hvorfor kjørte du ut i flodvannnet, skriker han til henne. Deretter ber han henne flere ganger om å stave navnet sitt.

Rice forteller at hun står fast i bilen med vannet opp til døra og ber om en tauebil.

- Ringe etter en tauebil selv, får hun til svar.

Når opertøren forteller at de ringes ned av folk som trenger hjelp legger hun på. 

- Vi drukner Noen minutter etter moren ringer 13-åringen et annet australsk nødnummer.  Han har først vanskeligheter med å beskriver hvor de sitter fast og blir bedt om å roe seg ned.

- Nei, vi er redde. Vi drukner nesten, vær så snill å skynd dere, svarer han. 

Før samtalen kuttes snakker de om å komme seg opp på taket av bilen. 

Minutter etter ender det i tragedie. 

En eldre mann binder et tau rundt seg og hopper uti for å hjelpe dem. Da mannen skal ta med seg John Tyson sier han «redd broren min først.»

Den eldre mannen klarte å redde tiåringen. Men da han forsøkte å binde tauet rundt Jordan og moren, røyk det. De tas av flomvannet og forsvinner.

Ingen panikk Operatøren som tok i mot samtalen fra Rice sier han ikke forsto at hun var i fare. 

- Det var ingen panikk eller angst i stemmen hennes, sier han. Likevel tok han selv kontakt med en overordnet på jobben noen dager senere og uttrykte bekymring for at han ikke hadde klart å holde frustrasjonen sin i sjakk.

Operatøren får støtte av sin overordna, politisjef Robin Coleman.

- På denne dagen gjorde alle det beste de kunne, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media