- Hvorfor la du ikke på svøm og berget deg selv?

Med venners hjelp reddet hun livet på Utøya den 22. juli. Les Kamzys dagbok fra retten.

SKRIVER DAGBOK: Kamzy Gunaratnam Khamshajiny er AUF politiker og overlevde massakren på Utøya 22. Juli 2011. Nå skriver hun dagbok fra rettsaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Foto: John T. Pedersen
SKRIVER DAGBOK: Kamzy Gunaratnam Khamshajiny er AUF politiker og overlevde massakren på Utøya 22. Juli 2011. Nå skriver hun dagbok fra rettsaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg vil gjerne fortelle om en gutt. En gutt jeg var så glad i. På fredag ble hans obduksjonsrapport lagt fram i Oslo Tinghus.

Kjære Håvard,

Hva var vi? Selv klarer jeg ikke å definere vårt forhold. Sikkert en type forhold som du hadde med mange andre mennesker også. Men som mange andre fikk du meg til å føle meg helt spesiell.

Vi var ikke bare kolleger, vi var noe mer. Du var både den som gjorde meg mest sint, men likevel også en av de som gjorde meg mest glad.

Du var en av mine beste venner i AUF. Det var deg og meg, og det var vel aldri en hemmelighet at vi teamet opp.

Jeg husker første gangen jeg møtte deg. Et møte i Oslo Arbeiderparti mars 2007. Du satte deg ved siden av meg, introduserte deg selv og la ut om hvor «fyfy» homofili var. Indignert og oppgitt kom jeg hjem til min yngre bror og fortalte om denne homofobe Håvard Vederhus fra Oslo Katedralskole, for og deretter få vite av han at du gikk i hans klasse — og du var homofil. «Haha, dust!»

Noen måneder senere var vi begge på vår første Utøya-leir. Få ville være med på bading med oss, så vi tok en egen svømmetur fra pumpehuset til Bolsjevika. Jeg ville aldri gjettet at det lille huset ville skape helt andre minner noen år senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer