- Hvorfor må vår beste venn dø?

En gråtende Monia Johansson (35) kjempet for hunden Majlos (2) liv i Sør-Trøndelag tingrett.

HUNDEKAMP: Med sønnen Kasper (6 mnd.) på armen, holdt Monia Johansson (35) en følelsesladet forsvarstale for familehunden Majlo (2) i Sør-Trøndelag tingrett. Til høyre: Hennes advokat Sigvart Bilstad. Foto: Ole Morten Melgård.
HUNDEKAMP: Med sønnen Kasper (6 mnd.) på armen, holdt Monia Johansson (35) en følelsesladet forsvarstale for familehunden Majlo (2) i Sør-Trøndelag tingrett. Til høyre: Hennes advokat Sigvart Bilstad. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Hele familien er sønderknust, sa en gråtende Monia Johansson (35) i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

Hun kjemper for å få ta med seg hunden Majlo (2) til Sverige, etter at norske myndigheter har besluttet å avlive den. Hunden er av rasen amstaff, som er ulovlig i Norge, men fullt lovlig i Sverige.

Ektemannen Daniel Wolak, som eier hunden sammen med henne, orket ikke å stille i retten.- Han tar det veldig tungt at Majlo er tatt fra oss. Det går ut over jobben hans som malemester. Psykisk er han totalt knust, fortalte Monia Johansson.

Svenske statsborgereHundeeierne er svenske statsborgere og har hus der, men har bodd flere ganger i Norge de siste fem årene. Siden august 2007 har de bodd i Klæbu i Sør-Trøndelag.

- Da vi kjøpte Majlo hadde vi kjøpt hus i Sverige og tenkte å  bo der, men så fikk Daniel tilbud om jobb i Norge. Derfor flyttet vi hit, sa Johansson.

De skal flere ganger ha blitt stoppet av tollere på grensen, uten at disse har reagert på at hunden er ulovlig i Norge.- Vi visste ikke at hunden var ulovlig her. Jeg har ikke satt meg inn i alle norske lover. Nå vet jeg at det heller ikke er lov ha med svenske poteter til Norge. Det visste jeg ikke før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer