Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvorfor måtte Arve dø?

SOGNDAL (Dagbladet): De kunne knapt tro det de så, kameratgjengen som var samlet ved elvebredden i går morges. Vennen Arve Beheim Karlsen (17) ble funnet druknet i elva, bare noen få hundre meter fra stedet der han løpende forsvant med to andre tenåringer i hælene fredagskvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med ungdommene skrikende rasistiske skjellsord og drapstrusler etter seg, forsøkte den indiskfødte 17-åringen fra Hafslo å unnslippe. Han skal ha spurtet under den mørklagte gangbroen som går langs den strie Sogndalselva. Siden har ingen sett ham, ikke før i går, da den døde ble dratt i land.

Omgitt av et dusin politi- og redningsmannskaper sto begge foreldrene og bivånet aksjonen. Uten å si noe så de den livløse skikkelsen bli dratt opp av vannet og fraktet avgårde på en båre. På land ble han lagt i en kiste og kjørt avsted i en ventende bil fra det lokale begravelsesbyrået.

Ingen sa noe

Da nyheten ble kjent om at dykkerne hadde funnet Arve Beheim Karlsen i elva, strømmet mange nysgjerrige til stedet. På begge sider av elva sto mennesker og fulgte opptrinnet. Ingen sa noe, alle fulgte bare bevegelsene til de to dykkerne. Minutter seinere kunne alle se at de bukserte noe mellom seg.

Like utenfor politisperringene, bare 15 meter fra funnstedet, hadde venner og skolekamerater av 17-åringen samlet seg. I skyggen av lagerlokalet til hjørnesteinsbedriften Lerums satt de sammen i små grupper på to og tre ungdommer.

Med røde, tårevåte ansikter satt de omslynget og trøstet hverandre. Enkelte hulket, andre stirret tomt utover elveoset der froskemenn og hjelpemannskaper dro den livløse kroppen ut av vannet.

En av kameratene, som var en av de siste som så Arve i live fredagskvelden, slo løs med knyttnevene mot lagerlokalet. En annen gutt gikk omkring og sa: «Hvorfor, hvorfor måtte Arve dø!»

Krisehjelp

På Hafslo videregående skole, der mange av Arve Beheim Karlsens tidligere klassekamerater gikk, ble elevene i går ettermiddag samlet hos det lokale Røde Kors. Hjelpemannskaper, lærere og helsepersonell tilbød ungdommene noen å snakke med.

- Jeg har kjent Arve i alle år, gått på skole sammen med ham i ni år. Jeg skjønner bare ikke hva som har skjedd. Hvem kan ha hjerte til å gjøre noe så fælt? spurte en tenåringsjente, før kjæresten tok tak i henne og lot henne gråte.

Da det ringte ut til friminutt, gikk skoleungdommene mot Røde Kors-lokalet, hånd i hånd. Alle var de tydelig rystet over aldri å få se Arve Beheim Karlsen igjen i live.

I dag vil elevene ved de videregående skolene i Sogndal og Hafslo gå i sørgetog ned mot elva der Arve Beheim Karlsen ble funnet.

OPPLØST I TÅRER: Vennene hulket og gråt da Arve Benheim Karlsens livløse skikkelse ble tatt opp av vannet.