Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvorfor måtte pus dø?

Karl Olav Alme ville adoptere katten han fant på riggen i Nordsjøen. Han ble svært trist da han hørte at dyrlegen avlivet plattform-pus da den kom tilbake til Kristiansund i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble dødsens stille på telefonlinja ut til Nordsjøen da Alme fikk høre den sørgelige nyheten.

- Å... nei, dette er jo forferdelig trist. Jeg hadde jo sagt at jeg kunne ta vare på katten hvis ingen eiere meldte seg, sa Alme med tykk stemme.

Ungkatten ble fløyet tilbake til fastlandet med helikopter i går. Da dyrlegen fant ut at pusens egentlige eier ikke ville ha ham, gjorde han kort prosess.

- Den ble avlivet, sier distriktsveterinær Anders Martinussen.

- Hvorfor ventet dere ikke?

- Det har vi ikke ressurser til, svarer Martinussen kort.

Kom i container

Plattform-pus var ikke som andre puser, og dro trolig offshore i en container. Karl Olav Alme tok den vesle blindpassaasjeren på Scarabeo 5 på fersk gjerning, natt til onsdag. Da rotet den rundt i en papircontainer på jakt etter mat.

- Den så litt forkommen ut og var tilsølet i pelsen. Jeg satte meg og lokket på den. Kort etter spratt halen til værs og vi var venner, sier Alme.

Han sørget for at den svarte, tamme hannkatten fikk fiskefilet med saus i skåla og et stort, fint bur å bo i - med mange varmejakker fra Helly Hansen å ligge på. Da kviknet plattformpus til og trivdes etter hvert godt ute på bøljan blå.

Skulle hete Tasmuz

- Katten var veldig, veldig menneskekjær og i fin form. Det var rart at dyrlegen ikke kunne vente med å avlive den. Dyrebeskyttelsen visste jo at jeg gjerne ville ha den, sier Alme.

Hele riggens kjæledegge fikk navnet Ormen Lange. Oljearbeideren hadde tenkt å kalle den Tasmuz dersom han skulle få adoptere den. Det var med tungt hjerte Alme tok avskjed med sin nye venn da den ble sendt på land i går.

- Den så stusslig ut i den lille kassa, sier han stille.

Det skulle bli siste gang han så sin vesle venn.

Lege Aage Bjertnæs i Trondheim sier til Dagbladet at en ser mange som knytter seg til kjæledyr slik at det minner om et vennskap mellom mennesker.

FOR SEINT: Dyrelegen avlivet plattform-pus i går fordi han trodde at ingen ville ha katten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media