BILDRAP: Olav Hovda (12) ble påkjørt og drept fredag forrige uke. Et ektepar i 40-åra fra Klepp er siktet i saken.
Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix
BILDRAP: Olav Hovda (12) ble påkjørt og drept fredag forrige uke. Et ektepar i 40-åra fra Klepp er siktet i saken. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpixVis mer

«Hvorfor meg? Av alle som bor her»

Bildrapsiktet kvinne til sin forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP/OSLO (Dagbladet): I går ettermiddag ble et ektepar i 40-åra fra klepp pågrepet og siktet for påkjørselen av Olav Hovda (12) fredag. 12-åringen døde senere av skadene og ekteparet er nå siktet for bildrap.

- «Hvorfor meg? Av alle som bor her», sier den siktede kvinnen ifølge sin forsvarer Inger Marie Sunde.

Sunde sier til NRK i kveld at hennes klient mener det ikke er noe mistenkelig med skadene på den aktuelle bilen politiet har tatt beslag i, og at hun trengte å få den reparert. Hun og hennes 43 år gamle ektemann nekter straffskyld.

43-åringen ble senest i november i fjor dømt for blant annet fyllekjøring på den samme strekningen som Olav Hovda ble truffet på. Mannen ble i Jæren tingrett dømt til 35 dagers fengsel. Mannen har anket saken.

NEKTER STRAFFSKYLD: Forsvareren til den siktede kvinnen, Inger Marie Sunde, sier kvinnen nekter straffskyld. Foto: Leif Stang
NEKTER STRAFFSKYLD: Forsvareren til den siktede kvinnen, Inger Marie Sunde, sier kvinnen nekter straffskyld. Foto: Leif Stang Vis mer

Bilen som politiet mener traff 12 år gamle Hovda er en grønn Ford Focus stasjonsvogn 2000 modell, registrert på den siktede kvinnen. Politiet sier de er sikre på at det er bilen som traff Olav Hovda fredag.

Bilen ble funnet på et bilverksted i området.

- Bilen vi har beslaglagt hadde skader, men vi ønsker ikke gå inn på hva slags skader den har, sa politiet tidligere i dag.
Den bildrapssiktede kvinnen skal ha ringt til bilverkstedet og sagt at hun trengte å få bilen reparert fredag kveld.

Lørdag leverte de bilen, en grønn Ford Focus stasjonsvogn, 2000-modell, sin hos KS bilservice.

 - De fortalte at de hadde fått en skade på vinduet, og at den andre skaden var da hun hadde truffet borti noe, sier verkstedeier Kjell Sund til Dagbladet.

Han kjenner kvinnen som leverte bilen fra før. Hun er den samme som nå er bildrapssiktet i saken.

En mann var også med å levere bilen. Dette er etter det Dagbladet har grunn til å tro 43-åringen som også er siktet i saken.

- Panseret var bulka, og høyre side av bilen. Det var småbulker. Det så ut som en stein hadde blitt kasta på frontruta, som hærverk, sier Kjell Sund.