Hvorfor plyndrer ikke japanere?

Under flommen i New Orleans, jordskjelvene i Haiti og Chile, og sultkatastrofene i Afrika plyndret befolkningen. Det skjer ikke i Japan.

KONTRASTER: Til høyre har en amerikansk mann sikret seg forsyninger under flommen i New Orleans ved å plyndre et supermarked. I Japan meldes det at eiere av butikker reduserer prisene, eiere av automater som selger mat og vann gir bort varene sine og det er ikke rapportert om noe plyndring. Foto: AP Photo/The Yomiuri Shimbun, Hiroto Sekiguchi/Scanpix og AP Photo/Dave Martin/Scanpix
KONTRASTER: Til høyre har en amerikansk mann sikret seg forsyninger under flommen i New Orleans ved å plyndre et supermarked. I Japan meldes det at eiere av butikker reduserer prisene, eiere av automater som selger mat og vann gir bort varene sine og det er ikke rapportert om noe plyndring. Foto: AP Photo/The Yomiuri Shimbun, Hiroto Sekiguchi/Scanpix og AP Photo/Dave Martin/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Japan opplever den største katastrofen et industrialisert land har blitt rammet av siden andre verdenskrig.

Fredag opplevde landet et jordskjelv med styrke 9,0 og en tsunamibølge som reiste seg ti meter og oversvømmet nord-øst-kysten. Det er ventet at dødstallene vil overstige 10 000.

På toppen av dette kan tre atomreaktorer få en nedsmelting som kan føre til store radioaktive utslipp. En katastrofe som oppleves spesielt sterkt i Japan på grunn av Hiroshima og Nagasaki.

- Japanere plyndrer ikke Men én ting har ingen nyhetsmedier i verden skrevet om siden katastrofen rammet Japan. Det er ikke meldt om plyndring av hus, hjem, butikker og biler. I skarp kontrast til hva man så i New Orleans etter Katrina-orkanen og katastrofer som jordskjelvet i Haiti og Chile.

Guvernør i Tokyo, Shintaro Ishihara, sa følgende på en pressekonferanse i dag:

- Vi må benytte tsunamien som en anledning til å rense oss for egoistisk begjær. Dette er en himmelsk straff.

På spørsmål fra pressen om hvordan japanere forholder seg til katastrofen, svarte Ishihara følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer