- Hvorfor sender dere ikke hele hæren til Irak?

Al-Qaida-leder latterliggjør Bushs nye Irak-strategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri latterliggjør president George W. Bush sin plan om å sende flere soldater til Irak. Han sier de militante i landet kan slå ut hele den amerikanske hæren.

Som en del av den nye strategien for krigføringen i Irak, er det bestemt at ytterligere 21 500 amerikanske soldater skal sendes ned til Irak. Det er allerede over 140 000 amerikanske soldater i landet.

- Hvorfor bare sende 20 000? Hvorfor ikke 50 eller 100 000? Er du ikke klar over at Iraks hunder lengter etter dine soldaters døde kropper, sier al-Zawahri.

Amerikansk nettside

Uttalelsen fra al-Zawahri ble publisert på den amerikansk-baserte nettsiden SITE institute. Ifølge nettstedet, som overvåker terrorgruppen, ble videoen publisert på terrororganisasjonens kanal as-Sahab, melder nyhetsbyrået Reuters.

Dersom denne videoen er ekte, representerer den al-Qaidas første respons på USAs nye strategi.

For å understreke poenget sitt ytterligere, inviterer Zawahari Bush til å sende hele den amerikanske hæren til Irak fordi «de hellige krigerne er i stand til å bekjempe ti slike tropper.»

- Gi oss sikkerhet

NESTLEDER: Ayan al-Zawahri. Arkivfoto:SCANPIX
NESTLEDER: Ayan al-Zawahri. Arkivfoto:SCANPIX Vis mer

Han gjentok også tidligere oppfordringer til amerikanere om at fred er umulig dersom de fortsetter å støtte Bush og hans administrasjon.

- Dersom vi er i sikkerhet, kan også dere bli det. Og dersom vi føler oss trygge, kan dere også føle dere trygge, sier Zawahri.

Han sa også at USA mislyktes i Afghanistan, og derfor måtte tilkalle NATOs hjelp. Avslutningsvis oppfordret han nok en gang til hellig krig mot amerikanere i Irak.