Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvorfor skal du stemme Høyre?

Erna Solberg svarer deg i nettmøte fredag klokka 12.

TRYGGHET OG OPTIMISME: Høyre-leder Erna Solberg håper på borgerlig  flertall etter valget 14. september og er åpen for å samarbeide med Frp, Venstre og KrF.  Foto:  Cornelius Poppe / SCANPIX
TRYGGHET OG OPTIMISME: Høyre-leder Erna Solberg håper på borgerlig flertall etter valget 14. september og er åpen for å samarbeide med Frp, Venstre og KrF. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Høyre har lansert skole, skatt og samferdsel som sine tre viktigste saker foran valget 14. september. Strengere krav til lærerne og mer fokus på læring i skolen mener de vil gi fremgang hos norske elever.

Høyre mener lavere skatter er et godt virkemiddel for å trygge mange arbeidsplasser, særlig i små og mellomstore bedrifter. Bedre veier er viktig både for private, men også for at næringslivet skal ha gode vilkår.

I motsetning til de rødgrønne ønsker Høyre å samarbeide med private aktører ved bygging av veier og mener de da kan gjennomføre store utbygginger på halve tiden.

Generelt sett legger de vekt på enkeltmennesket frihet og mindre statlig styring enn det venstresida vil ha. De er det eneste partiet som helt tydelig har sagt at de vil ofre regjeringsmakt for å sende en EU-søknad i den kommende stortingsperioden.

For å løse helsekøene vil partiet åpne for at staten likebehandler operasjoner hos statlige og private sykehus, slik at skattebetalerne selv kan velge hvor de vil bli behandlet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media