Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvorfor skulle jeg forlate huset fullt av ting som peker mot meg?

Den drapstiltalte direktørkona (53) stiller seg uforstående til bevisbeslag.

PRESSER TILTALTE: Aktoratet - politiadvokat Vibeke Martins (t.v.) og statsadvokat Trude Elisabeth Sparre - presser tiltalte på hvorfor rester av en rekke smertestillende og beroligende medikamenter ble funnet i familieboligen på Tranby. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
PRESSER TILTALTE: Aktoratet - politiadvokat Vibeke Martins (t.v.) og statsadvokat Trude Elisabeth Sparre - presser tiltalte på hvorfor rester av en rekke smertestillende og beroligende medikamenter ble funnet i familieboligen på Tranby. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): - Jeg har brukt 22 måneder på å tenke over dette, og finner ikke noe svar. Hvorfor skulle jeg forlate huset fullt av ting som peker mot meg? Jeg har ikke kjennskap til disse tingene.

Det sier den 53-årige kvinnen som er tiltalt for å ha drept ektemannen Per Gunnar Asheim (57), som svar på aktor Trude Elisabeth Sparres spørsmål om hvem som kan tenkes å ha plantet en rekke tekniske bevis i familieboligen på Tranby, slik at hun ble siktet for drapet.

Drikkeflaske og melkeskummer Aktoratet mener seksbarnsmoren brukte en rekke sterke smertestillende og beroligende medikamenter for å dope ned Asheim, for så å plassere ham i sin egen BMW, som hun deretter satte fyr på. Forsvaret vil på sin side vise at medikamentrestene og andre bevis som er funnet i familiehjemmet, ble plantet av Asheim selv, for å få kona dømt for drap etter at han tok livet av seg.

Etter at 53-åringen var pågrepet av politiet på brannåstedet et stykke fra hjemmet, ble huset på Tranby gjennomsøkt. Etterforskerne fant ei drikkeflaske hensatt på kjøkkenet, med rester av stoffer som alkohol, kodein og diazepam. I ei nylig innkjøpt kaffekvern var det rester av det diazepam-liknende stoffet clonazepam og Voltaren. Stoffrester ble også funnet i bl.a. ei Lerum saftflaske og en melkeskummer.

Rester av medikamenter funnet i hjemmet ble også funnet i avdøde under obduksjonen. Den drapstiltalte kvinnen nekter hardnakket for å ha kjennskap til hvordan medikamentene kunne havnet i flaskene og melkeskummeren.

- Drikkeflaska hadde fast plass i et vitrineskap, og det er helt umulig at jeg kan ha satt den der den ble funnet, sier hun.

- Brukte ikke kaffekverna Hun forklarer videre at hun ikke brukte kaffekverna etter at hun kjøpte den lørdag 23. mars. 2013, fire dager før Asheim ble funnet død i den utbrente bilen.

- Jeg drikker ikke slik kaffe, bare caffè latte. Per Gunnar var den som brukte kverna til kaffe, sier hun.

Ingen kaffebønner ble funnet i eneboligen. Det har tiltalte tidligere forklart med at hun og mannen gjerne brukte slike kverner til andre ting, som å male sukker og lage ansiktsmasker.

I tillegg til stoffrestene funnet inne i huset fant politiet også emballasjen til de nå forsvunnede engangshanskene tiltalte kjøpte tirsdag 26. mars, i søpla i uteboden. Emballasjen har spor av kodein, diazepam, amfetamin og metamfetamin. Det ble også funnet en beholder til rottegift.

- Jeg har aldri brukt og blandet medikamenter og narkotiske stoffer. Jeg kan ikke forklare det bedre, sier seksbarnsmoren.

NEKTER KJENNSKAP: Den drapstiltalte 53-åringen (t.h.) nekter enhver kjennskap til medikamentrestene funnet i familieboligen på Tranby. Illustrasjon: FEDOR SAPEGIN / DAGBLADET
NEKTER KJENNSKAP: Den drapstiltalte 53-åringen (t.h.) nekter enhver kjennskap til medikamentrestene funnet i familieboligen på Tranby. Illustrasjon: FEDOR SAPEGIN / DAGBLADET Vis mer

- Det er idiotisk og ulogisk at jeg skulle legge ting slik at dere kunne finne dem, understreker hun.

Skjorter i kattedo I en kattedo i garasjen fant politiet dessuten en Glasmagasinet-plastpose med ei rosa skjorte og ei langermet trøye. Begge er opprevet, og lå i posen sammen med en Glasmagasinet-kvittering datert til juni 2012. På skjorta ble det funnet rester av beroligende medikamenter.

Tiltalte stiller seg uforstående også til hva posen med skjortene gjorde i kattedoen. Hun forklarer at skjorta ble revet opp under en «uoverensstemmelse» med ektemannen sommeren 2012, og at hun prøvde å sy på avrevne knapper, men ga opp.

- Jeg har ikke lagt den i kattedoen. Dette har ingen logisk forklaring, sier hun.

53-åringen, som er utdannet psykiatrisk sykepleier, forklarer at hun og mannen riktignok gikk på visse medikamenter, men at det på ingen måte kan forklare funnet i boligen.

- Jeg har litt bedre kunnskap om legemidler enn gjennomsnittet. Men det er lenge siden jeg har jobbet som sykepleier, understreker hun.

Tiltalte skal forklare seg over fire dager i Drammen tingrett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media