Hvorfor skulle Kristin mål(bind)e Lars?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PFU er smertelig klar over at det meste kan relateres til Venstre-lederen, selv LO-kongressen! Det har også Lars Sponheim skjønt. Derfor dro han til da Sylvia Brustad ikke greide å skjule at Kjell Inge Røkke likevel hadde rett i Aker-saken. «Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg» smalt det fra Sponheim.

Under Kristin Halvorsens hilsningstale til LO-kongressen, og ikke takk-for-maten-talen som enkelte kunne tro, greide hun å fortelle at hun og Sylvia har sett Sponheim naken. «Vi vet jo at det ofte er de mannfolka som er størst i kjeften, de mest mannssjåvinistiske, som trenger det minste fikenbladet selv», raljerte hun. Dermed var årets penispek fra Kristin et faktum.

Og Sylvia? Hun slapp fra det hele med skrekken. Ifølge Dagsavisens politiske redaktør, Arne Strand, ville hun sannsynligvis gått av som statsråd. Men når alle andre er mer opptatt av langt mindre ting, slipper hun lett unna med bare et fikenblad.

PFU FORSØKER Å LÆRE nye retoriske triks av LO-sekretær Ellen Stensrud, som husker hvordan Bondevik-regjeringen «markspiste» arbeidsmiljøloven og undergravde lovens bestemmelser. Ja, var det ikke egentlig under Bondevik-regjeringen mordersneglene gjorde sitt inntog? Men den garvede LOs stedfortredende informasjonssjef kommenterte ringside: «Jeg mener de dukket opp i hagen min for to år siden.»

PFU gratulerer Fellesforbundets nestleder Hans-Christian Gabrielsen for oppfinnsomhet: «Hvis det går dit høna sparker, da gjør vi som vi pleier i fagbevegelsen, vi snur høna.»

OG SIDEN PFU FORTSATT dveler ved LO-kongressen kan det også siteres et gullkorn fra landets aldrende statsminister, som uttalte følgende i debatten om kraft og energi.

– Jeg er så gammel at jeg husker tilbake til 2001. Da var jeg statsminister.

Ja, Jens. PFU har hørt mange ganger at du har blitt 50 år. Bra at du har beholdt korttidsminnet!

I KONKURRANSEN OPP som en løve og ned som en skinnfell har PFU i dag kommet til Dagens Næringslivs Kjetil Wiedswang – som i en kommentar raljerte med forrige ukes kandidat, Thomas Hylland Eriksen. Han mente Hylland Eriksen hadde misforstått hele thatcherismen. Jernladyen hadde aldri uttalt de bevingete ord: There is no such thing as society.

Professoren burde lese teksten, hånte Wiedswang og viste til originalintervjuet i Woman’s Own fra 1987. Det gikk et par dager, så leste en innsender Wiedswang teksten. Han var riktignok bare en høyskolelektor, men han hadde også gått tilbake til kilden og ba DNs skråsikre thatcher-apologet lese hele teksten, ikke bare selektive utdrag. Lenger uti intervjuet dukket ganske riktig den famøse setningen opp. All verdens historikere hadde likevel ikke tatt feil.

PFU gratulerer! Wiedswang er herved kvalifisert til å spre feilinformasjon i innvandrerdebatten.

HØYRES RALJERING med SVs lekeskole er velkjent, likeså at Høyre mener mer kunnskap er viktigere enn frukt og grønt. Derfor er det naturlig å lage buttons. Men hva med kommareglene, PFU bare spør!? «Lærer ikke pærer» sto det på den lille blå buttonen. Det er på sin plass å minne om hvor fatale konsekvenser kommafeil kan ha og gjentar en klassiker fra ethvert klasserom: Heng ham, ikke vent til jeg kommer. Heng ham ikke, vent til jeg kommer. Altså: «Lærer, ikke pærer»... eller?

Høyres landsmøtefest var muligens noe preget av finanskrisa, i alle fall var forretten sløyfet og talene innskrenket til én. For Inge Lønning kunne ikke takke nei til tilbudet om å få siste ord. «Når man får spørsmål fra Jern-Erna er det bare ett svar: Gjerne-Erna.» Lønning selv er visstnok blitt ny leder i Norsk Hjerneråd.

FOR ØVRIG LÆRTE PFU at en bergenser er en person som er villig til å ta hvilke som helst omkostninger, inkludert verdens undergang, for å kunne komme med følgende sluttreplikk: – Ka sa eg? Mens jærbuenes filosofi er: – Ein får vera glade ein e fødde, det e ikkje alle som e det!

Ellers fra Høyre-landsmøtets mer interessante hendelser kan PFU sitere dialogen mellom vår heltinne vampus.no og Høyre-kronprinsen Torbjørn Røe Isaksen, også bare kjent som Super-Røe forslag-Isaksen:

TRI: – Faen, jeg glemte jo å stemme for mitt eget forslag. Det falt jo.

V: – Jo, men jeg stemte for og jeg støttet ikke forslaget. Så vi utlikner hverandre.

TRI: – Hvordan klarte du å stemme for?

V: – Jeg hørte bare at vi skulle stemme over en dissens, og da går hånda i været automatisk.

PFU REGISTRERER ellers at Høyres landsmøte har adoptert de svenske apatikernes riksforbunds nye slagord, det er aldri for seint å gi opp, og ønsker Per-Kristian Foss lykke til med å bli kvitt Erna.