- Hvorfor svikter dere oss?

Det er ei trist jul i Betlehem. Folk mangler melk, brød og medisiner. Over 70 prosent er uten arbeid. Den kristne befolkningen i Jesu fødeby føler seg forlatt av Europas kristne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BETLEHEM (Dagbladet): Betlehem er så godt som folketom. Suvenirbutikker, hoteller og restauranter er stengt. Juletre, lys og dekorasjoner finnes ikke. Og den israelske hæren okkuperer byen.

- Jeg forstår virkelig ikke hva som skjer. Hvorfor denne stillheten fra Europa? Vi føler oss forlatt av verdens kristne, sier sjefpresten for Fødselskirken i Betlehem, Amjad Sabbara.

SJEFPRESTEN har hatt ei tung adventstid i år. De tre første søndagene i advent kom det knapt folk til gudstjenestene hans. Den israelske hæren okkuperte byen, og innbyggerne hadde portforbud. Dermed var det bare de aller modigste troende som torde å lure seg ut i gatene og inn i Fødselskirken.

- Folk føler seg veldig alene og forstår ikke hvorfor ingen presser Israel til å trekke seg ut av byen vår i julehøytida. Vi har det veldig vanskelig, sier fader Amjad og sukker.

Presten ser tomt ut i lufta. Øynene hans er store og svarte.

- Det å be er en menneskerettighet. Men nå får ikke folk lenger komme til kirken. Når situasjonen er så ille som nå, ville det ha hjulpet mange å få komme hit og be. Da ville resten av uka blitt litt enklere, sier fader Amjad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer