- Hvorfor tilkalte han ikke hjelp?

Den avdøde kvinnens mor stiller spørsmål ved den siktede politimannens forklaring.

- PRØVDE Å FORHINDRE: Den siktede politimannen har forklart at han prøvde å hindre den 33-årige kvinnen i å ta sitt eget liv på Breviksbrua. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
- PRØVDE Å FORHINDRE: Den siktede politimannen har forklart at han prøvde å hindre den 33-årige kvinnen i å ta sitt eget liv på Breviksbrua. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): - Vi stiller oss undrende og kritiske til politimannens forklaring. Hvorfor tilkalte han ikke hjelp da han visste at hun lå i vannet? sier moren til kvinnen som 3. august ble funnet død i vannet ved Breviksbrua i Telemark.

Endret forklaring En politimann i 40-årsalderen er siktet for falsk forklaring etter at han først forklarte at han forlot den avdøde kvinnen før hun skal ha tatt livet av seg selv. I avhør foretatt i dag snudde han og innrømmet at han var til stede på brua sammen med kvinnen.

- Han prøvde å forhindre henne i å ta livet sitt, sier mannens forsvarer Arne Lie til Dagbladet.

Kvinnens familie stiller spørsmål ved hvordan politimannen, med sitt kontaktnett og erfaring, kunne unnlate å ringe nødetatene.

- Hun kan ha vært i live da han forlot stedet, sier moren.

- I sjokk Politimannen har forklart at han var i sjokk etter å ha vært vitne til hendelsen, og gikk hjem. Der besluttet han å fordreie historien.

- En liten løgn vokste og ble til en stor en. Til slutt ble det vanskelig for ham å snu, sier advokat Lie.

Den aktuelle natta hadde politimannen og avdøde vært på fest sammen, og mannen i 40-årsalderen ble først avhørt som vitne, før han i går ble siktet for falsk forklaring.

Det er Vestfold politidistrikt som etterforsker saken. De har varslet en pressekonferanse klokka 17.

OVERVÅKINGSBILDER: Overvåkingsbilder Telemarksavisa har fått tilgang på, viser politimannen og avdøde gående sammen på et tidspunkt da den siktede sier han hadde forlatt kvinnen. Faksimile: TELEMARKSAVISA (GJENGITT MED TILLATELSE)
OVERVÅKINGSBILDER: Overvåkingsbilder Telemarksavisa har fått tilgang på, viser politimannen og avdøde gående sammen på et tidspunkt da den siktede sier han hadde forlatt kvinnen. Faksimile: TELEMARKSAVISA (GJENGITT MED TILLATELSE) Vis mer