Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvorfor tror du denne terroristen digger David Cameron?

Har bedt pakistanske ledere bli mer som Storbritannias statsminister.

ROLLEMODELLER: Den verdenskjente terroristen Hafiz Muhammed Saeed drar frem David Cameron og Boris Johnson som gode forbilder for pakistanske ledere. Foto: NTB SCANPIX
ROLLEMODELLER: Den verdenskjente terroristen Hafiz Muhammed Saeed drar frem David Cameron og Boris Johnson som gode forbilder for pakistanske ledere. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hafiz Muhammed Saeed er en av verdens mest ettersøkte terrorister, og amerikanske myndigheter har utlovet en dusør på 10 millioner dollar (omlag 61 millioner norske kroner) til den som klarer å fange han.

Skrev protestbrev I et protestskriv til Lahore High Cort skriver terroristen at pakistanske ledere bør bli mer som Storbritannias statsminister, David Cameron, melder The Telegraph.

Men det er ikke Camerons politikk Saeed ønsker seg til Pakistan, det er statsministerens levesett.

Terroristen mener pakistanske ledere lever som «konger og prinser i palass eid av staten», og at de må tone ned sin overdådige livsstil.

I tråd med islam I følge The Telegraph mener Saeed at Camerons levesett er mer i tråd med islam, ettersom statsministeren bor i en liten leilighet med fire soverom.

«Det er virkelig islamsk, det er å følge den hellige profeten», skrev terroristen i brevet.

Også Londons ordfører, Boris Johnson, blir dratt frem som et godt forbilde for pakistanske ledere. Han er kjent for å sykle til jobben i hjembyen, noe som står i sterk kontrast til transportmidlene de pakistanske politikerne benytter seg av.

Dyr transport Ifølge Saaed fløy pakistans president, Asif Ali Zardari, nylig til Storbritannia i et privatfly betalt av den pakistanske stat.

Den nylig valgte statsministeren i landet, Raja Pervaiz, skal ha fått en landingsplattform for helikopter installert på taket av huset sitt i Islamabad. 

Hafiz Muhammed Saeed er en verdenskjent terrorist som blant annet ble beskyldt for å ha ledet gruppen som stod bak terrorangrepet i Mumbai i 2006. Angrepet kostet over 170 liv.

Verdenskjent terrorist Han har også ledet den veldedige organisasjonen Jamar-ut-Dawa som Fn konstaterte at var en dekkorganisasjon for ekstremistgruppa Lashkar-e-Taiba.

Med dusøren på 10 millioner dollar, er Saeed i samme prisgruppe som Mullah Omar, sjefen for afghanske Taliban. Dusøren er dobbelt så høy som for lederen av pakistanske Taliban, Hakimullah Mehsud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media