Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvorfor var pressen der?

Martin Schanche svarte på alle ubehagelige spørsmål, og stilte noen selv. Les hva han svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I all verden. Har de fremdeles ikke skjønt at debatten var over, sier Martin Schanche, og referer til klasket i Drammen som ga ham sentrum i mediebildet igjen. Det ligger 801 innsendte spørsmål og venter på ham på Dagbladet.no. Halvannen time senere har han svart på en hel haug, men antall ubesvarte har økt til 1024.

Alle får svar

Men Martin Schanche svarer villig videre. NRK Dagsreyen henger i bakgrunnen og venter sammen med TV Norge. Martin har svart på spørsmål i ett sett fram til han slo av mobilen mens han svarte Dagbladet.nos lesere, og så fort han er ferdig, piper mobilen videre.

Martin tar den og svarer høflig. Alle får svar. Rallykompisen i Sverige som trenger en reservedel til gearkassa han har lånt av Martin, journalistene og advokat Osker Ihlebæk.

- Selvfølgelig er dette tøft, men livet mitt har vært tøft, så jeg tror jeg klarer meg, sier Martin mens han tar av seg lesebrillene og lener seg litt tilbake.

Så fyrer han av ei salve.

- Man kan spørre seg hva hele mediekorpset hadde i en skoledebatt i Drammen å gjøre. Finnes der en skjult agenda? spør Martin. At det skulle være så mange journalister der, kom helt overraskende.

- Hele bøttebaletten var der. TV2, NRK, TV Norge. Er det ikke litt overkill i et skoleprogram, og hvor skole ikke ble nevnt i debatten, spør mister rallycross, for tiden lokalpolitiker for Frp i Drøbak.

Han sier han ble forundret over at debatten bare handlet om amerikanske fascistsvin, Kambodsja.

- Og hva det har med norsk ungdom i skolen å gjøre, det forstår jeg ikke. De levde jo ikke da, sier Martin Schanche.

I dag fikk han 6000 kroner i bot for ørefiken han delte ut til AUFer Torgeir Micaelsen etter at han hadde forsøkt å forlate debatten.

Men Martin vil ikke godta bota.

- Jeg gjør det min advokat råder meg til. Sier han at vi skal kjøre saken i retten så gjør jeg det. Vil han at jeg skal betale bota, så gjør jeg det, sier Schanche.

Ihlebæk har ringt, via en annen journalist i Dagbladet.

- Ihlebæk sier at saken er juridisk interessant. Lovens bokstav sier at sterk provokasjon er straffefritak, men han vil se papirene først, sier Martin.

Han vil fremdeles ikke be om unnskyldning. Han mener det ville vært feigt.

- Jeg mener jo ikke at jeg bør si unnskyld, sier Martin.

BØTELAGT: Martin Schanche fikk onsdag 6000 kroner i bot for å ha slått til Ap-politiker Torgeir Micaelsen. Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX
<B>HELT VILT:</B> Interessen for å chatte med gjest på Dagbladet.nos nettmøte har knapt vært større enn da Schanche i dag besøkte redaksjonen.