TRE RAN PÅ KORT TID:  Beboere i dette hybelhuset på Majorstua i Oslo skal ha blitt utsatt for tre pistolran med bare noen få dagers mellomrom.  Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
TRE RAN PÅ KORT TID: Beboere i dette hybelhuset på Majorstua i Oslo skal ha blitt utsatt for tre pistolran med bare noen få dagers mellomrom. Foto: HARALD S. KLUNGTVEITVis mer

Hybelhus ranet tre ganger på én uke

Beboere truet med pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere politienheter ble koblet inn etter at en mann i kveld ble ranet med et skytevåpen inne på et hybelhus i Neubergsgate på Majorstua i Oslo, like ved handlegata Bogstadveien.

Ranerne skal ha satt en pistol i nakken på ransofferet før han ble truet til å gi fra seg alle verdisaker.

- En mann er blitt ranet av to menn. De har truet ham med pistol og tatt fra ham mobil, nøkler og lommebok, opplyser operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Han bekrefter at kveldens hendelse er det tredje ranet i hybelhuset på bare én uke, og at politiet ser alle sakene i sammenheng.

- Det er Majorstuen politistasjon som etterforsker ranene, og de opplyser at ranet i kveld skal være identisk med de to andre ranene, sier Belle.

Politiet ble varslet om ranet klokka 20.15, men i 22.30-tida var gjerningsmennene ennå på frifot. Ranet har skjedd innendørs, men det er foreløpig uklart om de fant sted på mannens bopel eller i oppgangen.

- Ranerne er to menn av afrikansk opprinnelse. Beskrivelsen av gjerningsmennene stemmer også helt overens med de tidligere ranene. Vi har foreløpig ingen konkrete mistenkte, men har startet etterforskning på stedet, opplyser Belle.

Kveldens ransoffer ble seint i kveld tatt med til avhør ved politihuset, og inntil det er gjennomført har politiet ikke ytterligere opplysninger om hendelsesforløpet.

Dagbladet.no kommer med mer.

TAS SVÆRT ALVORLIG: Mannen som ble ranet i dag ble seint i kveld tatt med til politihuset for avhør.  Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
TAS SVÆRT ALVORLIG: Mannen som ble ranet i dag ble seint i kveld tatt med til politihuset for avhør. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer