Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hybelhuset var godkjent av brannmyndighetene

- Kjenner ikke til lynnedslag eller problemer med sikringsskap, sier huseier.

 OVER HELE LAKSEVÅG:   Den eksplosive brannen var synlig over hele bydelen Laksevåg i natt. MMS-foto: ANNE CATRINE HAMMERN.
OVER HELE LAKSEVÅG: Den eksplosive brannen var synlig over hele bydelen Laksevåg i natt. MMS-foto: ANNE CATRINE HAMMERN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Brannvesenet var på befaring i hybelhuset i Fyllingsveien 33 i Laksevåg i fjor og meldte tilbake at det ikke var noe å utsette på brannsikkerheten i huset. Det er heller ingen bygningsmessige pålegg fra andre etater som har ligget og ventet.

Det opplyser styreformann Andre Angelskår i bemanningsselskapet Pro Puro til Dagbladet.

Selskapet eier det fire etasjer høye hybelhuset, og er arbeidsgiver for alle de polske gjesterabeiderne som bor der - inkludert de to mennene som er funnet omkommet.

- Det har vært et svært tungt døgn for alle i selskapet siden vi ble varslet i natt. Alle offentlige etater som har stilt opp fra første stund, har gjort en imponerende innsats for de som var i huset og pårørende, sier Angelskår til Dagbladet.

Kriseteam
Et kriseteam med blant andre psykologer og prester, kom raskt i gang med hjelpen.

- Forsvaret i Bergen har innkvartert de husløse på på beste vis, og representanter for den polske ambassaden i Oslo er ventet til Bergen i ettermiddag.

- Er det riktig at det var lynnedslag i huset for to måneder siden, slik en polsk venn av beboerne har fortalt?

- Noe slikt har jeg ikke hørt om før nå. Jeg kan heller ikke si noe om brannen skal ha startet i et sikringsskap, slik andre har hevdet. Det må etterforskerne finne ut av, sier styreformannen.

20 fastboende
Den fire etasjer høye bygården i Laksevåg ble oppført i 1912.

- Huset er på 350 kvadratmeter fordelt på fire etasjer, og det bor fem personer i hver etasje, 20 i alt, sier Angelskår.

Det var 25 personer i huset da brannen ble meldt klokka 02.46 natt til lørdag.
To er funnet omkomne, fire er innlagt på Haukeland universitetssjukehus med lettere skader og 19 personer er innkvartert hos Forsvaret.
Blant dem er en kvinne og et spebarn.

39 på adressen
- Er det riktig 39 polske statsborgere er registrert med adresse i huset?

- Det kan nok stemme, uten at jeg har Folkeregisteret for hånden. Våre polske ansatte jobber i turnus, og 20 bor her mens de andre er hjemme i Polen. Antallet polske arbeidere varierer med sesongen, og nå har vi vel oppdrag for om lag 30 mann, sier styreformannen i Pro Puro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media