Hybrid-mamma fikk ekte ulver

Det hardt prøvede ulveparet i Våler-traktene i Østfold har på ny fått valper. Og denne gangen er ikke avkommene ulvehunder, men ekte ulver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så langt i år har ulveflokken ikke tatt en eneste sau. I fjor tok flokken cirka 100 sauer i Østfold, nærmere bestemt i det tettbefolkede området vest for Glomma. Da det viste seg at valpene var ulvehunder, eller såkalte hybrider, fattet Miljøverndepartementet straks fellingsvedtak. Alle fem valpene ble enten skutt eller avlivet på annen måte.

Det var da klart at den unge ulvehannen bare var pleiefar til ulvehundene. Ulveparet har imidlertid holdt sammen siden.

«Skyr» sau

- Vi fikk merket denne hannen i vinter og har siden fulgt ham tett. Det er overhodet ingen tvil om at paret har fått valper. Vi vet ennå ikke hvor mange. Valpene er nå ganske store og deltar sammen med foreldrene på jakt. Det oppsiktsvekkende er at flokken ikke har tatt en eneste sau i år, sier seksjonsleder hos fylkesmannen i Østfold Rune Bergstrøm.

Den utskjelte og til dels forhatte ulveflokken holder nå til noe lenger nord i det vestlige Østfold-reviret, nærmere bestemt i Våler/Hobøl-traktene, der hiet har ligget.

Bergstrøm gjør det klart at det overhodet ikke er på tale å starte noen jakt på disse ulvene. Føden i år har gått i elgkalver og rådyr. Bergstrøm tror at prosjektet med inngjerding av sauebeiter, betalt av staten, har bidratt til å forhindre sauedrap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer