Hyde angrer ingenting

Leder for aktoratet i riksrettssaken mot president Bill Clinton, Henry Hyde, angrer ikke på at han fulgte opp anklagene om sex og løgner og forsøkte å Clinton fjernet fra Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Republikaneren Henry Hyde er leder for justiskomiteen i Representantenes Hus og var den som sendte sex- og løgn-saken over til Senatet.

- Vi kunne ha studert meningsmålingene og lyttet til kloke hoder og kommet til at det å følge grunnloven ikke var det lureste hvis vi tenkte på vår politiske egeninteresse. Men vi gjorde ikke det, sa Hyde til journalister da frifinnelsen var et faktum.

- I stedet studerte vi grunnloven, gikk gjennom tidligere tilfeller og fulgte loven skritt for skritt. Fem måneder senere, etter rettssaken - og mye turbulens - angrer jeg likevel ingenting, konkluderte Hyde.

- Vi oppfylte vår embetsed om å gjøre vår plikt etter grunnloven. Og når folk gjør det, når valgte representanter gjør det, så fungerer demokratiet, fremholdt Hyde.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer