Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hydro-bud i fritt fall

Verdien av Hydros bud på Saga har sunket kraftig siden det ble lagt fram for tre uker siden. Dersom generaldirektør Egil Myklebust skal ha den minste forhåpning om å overta Saga, må han høyne budet så det svir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Hydro presses nå beinhardt fra to kanter: Fra Elf, som vil kjøpe Saga for 115 kroner aksjen, og fra kraftig fall i egen aksjekurs.

Hydros varslede bud på Saga har nemlig en innebygd potensiell felle i seg:

Sagaaksjonærene loves én aksje i Hydro i bytte mot tre sagaaksjer. Etter at Hydro lanserte sitt ønske om å kjøpe det private oljeselskapet 10. mai, har imidlertid kursen på hydroaksjen stupt. Dermed blir budet et stadig dårligere alternativ for Sagas store og små eiere.

Sterk i troen

Den 10. mai var en hydroaksje verdt 346 kroner. Ledelsen i det halvstatlige selskapet kunne stolt fortelle sagaaksjonærene at de hadde rikdom i vente - drøyt 115 kroner per aksje, som tilsvarte en overkurs på 35 prosent.

Siden den gang har verdien av Hydro og Hydros varslede bud falt med om lag 10 prosent. Det som var et bud på 115 kroner, har falt til fattige 104. Norsk Hydro skal være sterk i troen for å ta opp kampen mot Elf eller andre med den prisen.

Og det vet selvsagt hydroledelsen utmerket godt. I løpet av få dager vil den legge fram sitt bud, trolig i forbedret form. Budet som ble varslet 10. mai, er ennå ikke formelt fremmet.

Venter flere bud

Imens kan Sagas eiere gni seg i hendene. I går ble aksjen i perioder omsatt for 120 kroner. Det er årsrekord, og nesten en fordobling siden februar.

Den kraftige kursstigningen viser at markedsaktørene regner med at bedre bud er på gang.

Også Hydro hentet seg et par småkroner i går ettermiddag. Men det er langt fra nok. For så lenge Hydro betaler i aksjer og ikke kontanter, må selskapet regne med at aksjonærene vil kreve en ekstrapremie for å dempe usikkerheten.

Det kan føre til at ledelsen i Hydro fremmer et bud med et bytteforhold som ligger nærmere 2,5 enn dagens 3.