Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hydro dømt til å stille 340 millioner kroner i sikkerhet

Får 60 dager til å legge fram plan for opprydding rundt aluminiumsfabrikken i Brasil.

MÅ STILLE 340 MILLIONER: Fra Hydros Alunorte-fabrikk i Barcarena i delstaten Para. Det mørkede slammet er avrenning fra bauxitte - basisstoff for utvikling av aluminium. Foto: Ricardo Moraes, Reuters/NTB Scanpix.
MÅ STILLE 340 MILLIONER: Fra Hydros Alunorte-fabrikk i Barcarena i delstaten Para. Det mørkede slammet er avrenning fra bauxitte - basisstoff for utvikling av aluminium. Foto: Ricardo Moraes, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hydro er dømt til å stille 340 millioner kroner i sikkerhet etter utslipsskandalen ved Alunorte-bedriften i Brasil, melder NRK.

Dommen falt i går i en foretningsdomstol i byen Barcarena. Statsadvokatene i delstaten Pará fikk delvis medhold i sitt krav.

Garantibeløpet skal dekke forurensningskrav fra beboere og myndigheter rundt Alunorte.

Ifølge dommen, som er referert av tv-kanalaen Globo, kan de påståtte skadene ha konsekvenser for miljø, helse, liv og verdighet.

Hydro må stillo beløpet innen 30 dager. Hvis ikke kommer dagbøter på om lag 200 000 kroner.

Samme dag som dommen falt, la Hydro fram en rapport om situasjonen ved Alunorte-verket. Her ble det hevdet at aluminiumsverket ikke hadde forurenset lokalsamfunnene i nærområdet.

Den brasilianske statsadvokaten Ubiratan Cazetta lot seg imidlertid ikke overbevise, skriver NTB.

- Jeg stoler ikke på konklusjonene i rapporten, for de er ufullstendige. De har bare sett på noen enkeltfaktorer, som pH-verdien i vannet, sa han til NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!