Hydro faller fra åpning

Aksjekursen i Norsk Hydro faller fra åpning etter skuffende resultater i fjerde kvartal. Både RCL og InFocus stiger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppmerksomheten i morgentimene i dag var rettet mot industrilokomotivet Norsk Hydro. Selskapet la fram et resultat på 9.547 millioner kroner før skatt i fjerde kvartal og et driftsresultat på 7.243 millioner kroner. Resultatet var for øvrig preget av en ekstraordinær salgsgevinst på 1.040 millioner kroner for salget av Hydro Seafood.

Driftsresultatet var over én milliard svakere enn analytikerne hadde ventet, og det var primært lettmetall-området som skuffet. Driftsresultat i fjerde kvartal havnet så vidt i pluss - 26 millioner kroner, mot et driftsresultat på 687 millioner i fjerde kvartal 1999.

Kursen faller i løpet av den første halvtimen med 8 kroner, eller 2 prosent, til 389,50 kroner.

RCL stiger som ventet fra åpning etter nok en hyggelig opptur i USA før helgen. Sluttkursen i USA endte nesten en tier høyere enn på Oslo Børs før helgen, tilsvarende omlag 265 kroner. Aksjevolumet var tre ganger gjennomnsittet for RCL i USA.

Den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley har startet analysedekningen av både RCL og storebror Carnival. Det delvis norskeide cruise-rederiet er preferert og får en svak kjøpsanbefaling, mens Carnival kun får en hold-anbefaling.

InFocus falt 4 prosent i USA fredag og stengte på en kurs tilsvarende 184-185 kroner. Selv om kursen viser en prosentvis oppgang på 3-4 prosent på Oslo Børs, handles InFocus på tilsvarende kursnivåer mandag morgen. Klokken 10.37 ligger InFocus på 184 kroner.

InFocus er nummer tre på omsetningstoppen etter en drøy halvtimes handel.

Eltek ble hardt rammes av vekstproblemene hos den amerikanske konkurrenten Power-One. Den amerikanske konkurrenten måtte før børsåpning i USA fredag krype til korset med et resultatvarsel.

Varselet kom bare noen dager etter at den største kunden, teknologigiganten Cisco Systems meldte om lageroppbygging og ventet lavere vekst.

Power-One fortsatte videre ned fredag.

Eltek holder imidelrtid rimelig godt stand på Oslo Børs og etter 40 minutters handel er kursen kun marginalt ned med 1 krone fra fredag. Oslo Børs har imidlertid kansellert de fire siste handlene fredag ettermiddag og siste offisielle kursnotering før helgen er satt til 196 kroner.

For øvrig ser vi mandag morgen den samme tendensen som forsterket seg i løpet av forrige uke: På Oslo Børs finner det sted en sektorrotasjon - ut av teknologi og inn i oljerelaterte aksjer.