Hydro-ledere får dobbeltbonus

Tjener fett på sammenslåingen med Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les alt om bråket rundt Hydro-opsjonene her.(Dagbladet.no): Hydro-lederne som blir med over i nye StatoilHydro, får full bonusuttelling fra det nye selskapet. Dette kommer i tillegg til full uttelling for opsjonene fra Hydro, og de ti-tolv lederne det er snakk om, får dermed dobbel opsjons- og bonuspott i mange år framover, skriver Aftenposten.

Det nye millionbonusprogrammet i StatoilHydro ble vedtatt av Statoil-styret for halvannet år siden, etter en tøff intern kamp, og konsernledelsen i Statoil bekrefter overfor Aftenposten at Hydro-sjefene som blir med over i det nye selskapet, vil få full tilgang til det lukrative programmet.

Dobbeltpotten kommer som en følge av at opsjonsmillionene Hydro-toppene nå har innkassert, opprinnelig var ment som ei gulrot i perioden fram til 2012. I tillegg får de altså full tilgang på Statoil-bonusen for samme periode.

For eksempel Tore Torvund, som blir ny konserndirektør for undersøkelse og produksjon i Norge, innkasserer store summer på ordningen.

60 millioner Ifølge Aftenposten fikk Torvund 4 millioner kroner i lønn fra Hydro i fjor, samt at han fikk over 8 millioner fra opsjoner. I forrige uke vedtok Hydro-styret å gi ham ytterligere 17 millioner som uttelling for opsjonene som avskaffes. Hvis han får full bonus i StatoilHydro, vil bonusen hans fram til 2012 bli på ca. 8 millioner kroner. Hvis Hydros såkalte langtidsincentivordning videreføres i det nye selskapet, kan han dra ytterligere fordel av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer