Hydro må ut med 3,8 milliarder i kontanter for Saga

Rundt 3,8 milliarder kroner i kontanter må Hydro punge ut for å sikre seg Saga. Beløpet kommer i tillegg til aksjebyttet mellom Saga- og Hydro-aksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akseptfristen for Hydro/Statoils bud på Saga Petroleum løper ut kl. 17.00 i dag. Men det vil trolig ta flere dager før man får oversikt over hvor stor oppslutningen er. Hydro har krevet 70 prosent oppslutning blant aksjonærene for å overta Saga.

Hydro har i samarbeid med Statoil budt en Hydro-aksje for tre Saga-aksjer, men har samtidig garantert en minstepris på 135 kroner for hver Saga-aksje. Mellomlegget mellom en tredels Hydro-aksje og 135 kroner skal utbetales i kontanter.

Prisen Hydro må ut med i kontanter blir endelig fastsatt når børsen stenger i dag. Verdien av Hydro-aksjen i denne handelen blir nemlig fastsatt av den gjennomsnittlige Hydro-kursen fra og med onsdag til og med fredag denne uka.

Tidlig på ettermiddagen fredag var dette volumveide snittet 309 kroner. Det verdsetter Saga-aksjen til 103 kroner, altså må Hydro ut med 32 kroner i kontanter for hver Saga-aksje.

Hydro/Statoil kontrollerer i utgangspunktet 20 prosent av Saga via Statoils aksjepost på 20 prosent. For å overta resten av selskapet blir prisen rundt 3,8 milliarder i kontanter. I tillegg kommer aksjebyttet.

(NTB)