RØD DAG: Oslo Børs falt torsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RØD DAG: Oslo Børs falt torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Hydro og Norwegian senket Oslo Børs

Norsk Hydro fortsatte nedgangen og bidro til at hovedindeksen på Oslo Børs falt med 1,1 prosent torsdag. Indeksen endte på 929,95 poeng.

På sitt laveste var Hydro-aksjen nede i 40,55 kroner, et fall på over fem prosent. Aksjen falt fram til klokken 10, men løftet seg litt utover dagen og endte med en nedgang på 2,97 prosent. Fallet kommer etter at selskapet onsdag offentliggjorde at de stenger produksjonen i Brasil. Onsdag gikk aksjen ned med 11,85 prosent etter å ha vært mest omsatt på Oslo Børs. Det var den også torsdag. Siden nyttår har Norsk Hydro falt en tredel i markedsverdi.

Equinor-aksjen var den nest mest omsatte aksjen torsdag, og den falt med 0,57 prosent.

Også Norwegian hadde en rød dag på børsen. Aksjen falt med 5,02 prosent til 213,70 kroner, noe som er det laveste nivået på et halvt år. Selskapet meldte torsdag morgen om en passasjerøkning på 9 prosent fra fjorårets september, uten at det klarte å forhindre et kraftig fall.

En av torsdagens store børsvinnere var hydrogenselskapet NEL, som gikk opp 11,71 prosent. Blant de mest omsatte aksjene kunne Frontline (opp 2,39 prosent) og Storebrand (opp 1,41 prosent) vise til positive tall.

I Europa var det røde tall på de mest toneangivende børsene. Frankfurt var ned 0,44 prosent, Paris hadde falt 1,5 prosent og London var ned 1,27 prosent torsdag ettermiddag.

Et fat nordsjøolje ble omsatt for 85,70 dollar torsdag ettermiddag, et fall på 0,35 prosent i løpet av dagen.