Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hydro og Statoil deler Saga

Statoil og Norsk Hydro inngikk i dag en avtale om deling av Saga Petroleum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Avtalen bidrar til at Statoil opprettholder sin posisjon som det ledende olje- og gass-selskapet på norsk sokkel, sier konsernsjef Harald Norvik i en kommentar.

Avtalen innebærer at Statoil godkjenner Hydros oppkjøp av Saga, mot at selskapet får tilgang til deler av Sagas aktiva som kompensasjon.

Dette medfører at Statoil overtar om lag 25 prosent av eiendelene i Saga, opplyser Statoil. Omfanget av avtalen er om lag 7 milliarder kroner.

Nordvik opplyser at Statoil vil øke sine andeler i prioriterte kjerneområder på sokkelen - Troll, Tampenkilen og Haltenbanken.

- Avtalen sikrer større produksjon og god samordning og effektivisering i de områder av norsk sokkel der vi allerede har våre største strategiske interesser, sier han.

Norsk Hydros tilbud til aksjonærene i Saga innebærer at de får bytte tre Saga-aksjer mot én Hydro-aksje i en såkalt rettet emisjon.

Statoil, som er største aksjonær i Saga med 20 prosent, ønsker derimot ikke å bli utløst med aksjer i Norsk Hydro. Statoil og Hydro har nå i stedet blitt enige om at Statoil kompenseres med verdi tilsvarende Statoils aksjer, i Sagas andeler på sokkelen. I tillegg får Statoil kjøpe rundt 5 prosent av Sagas aktiva mot kontant oppgjør. Alle transaksjoner finner sted til markedsverdi.

Avtalen mellom Hydro og Statoil gjør at Hydro nå trenger oppslutning fra ytterligere 70 prosent av Saga-aksjonærene om sitt tilbud for å oppnå de ønskede 90 prosent av aksjene i Saga Petroleum.

(NTB)