Hydro parkert av Opticom-feber

Kvartalsresultatet til børsens største selskap skaper liten interesse i forhold til spekulasjonsfeberen som herjer i Opticom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs åpner opp en prosent mandag formiddag godt hjulpet av tungvektere som Tomra og Norsk Hydro.

Det er likevel i Opticom at farten og spenningen ligger mandag. Aksjen er opp nye 6,7 prosent til 860 kroner og er dermed mer enn fordoblet på en måned. Slikt er det kortsiktige tradere vil ha det, selv om det kan innebære halvering i løpet av den neste måneden igjen.

Datterselskapet Fast Search & Transfer er opp 18 prosent til 16 kroner i tynn handel etter at selskapet offentliggjorde, slik Finanskanalen antydet fredag, avtaler som markedet angivelig skulle måpe over.

Som vanlig er det umulig å anslå hva Fasts avtale betyr i kroner og øre. Lignende fantastiske avtaler har tidligere vist seg å handle mer om ører enn kroner.

Etter halvannen times handel er det omsatt aksjer for 620 millioner kroner, hvorav en fjerdedel er i Opticom.

Nest mest omsatt er Norsk Hydro med cirka 100 millioner kroner. Hydro la i morgentimene frem et bedre resultat enn ventet.

Tomra er opp hele 6,7 prosent til 135,50 kroner og er dermed opp 13 prosent fra bunn fredag etter resultattallene ble lagt frem ettermiddagen før. Dette er begynt å bli et vanlig mønster i Tomra-aksjen. Markedet har blitt skuffet de seneste tre-fire kvartalene, med tilhørende kursras umiddelbart etter, for deretter å stige kraftig igjen de neste dagene ettersom investorene ser fremover igjen.

Dagens vinner er Mosvold Shupping som er opp 12,5 prosent til 5,40 kroner. Årsaken er et bud fra Frontline på 5,50 kroner. Rykter og spekulasjoner om et slikt bud har gått i lengre tid, også de senere dager, men da har markedet ventet et større bytte enn Mosvold.

Nera faller 3,5 prosent til 33,40 kroner. Det er generelt press på telekom-leverandører i Europa, men trolig er det dagens resultat fra Nera Telecoms, der nera eier 47 prosent.

Eltek er likevel opp 3,8 prosent på 138 kroner.

Nycomed Amersham var opp fem prosent i London etter at farmasiselskapet oppga en salgsvekst på 16 prosent i første kvartal. Selskapet gir bare halvårsresultater. I Oslo er aksjen uendret på 63 kroner.

I Europa er det nedgang på de fleste store børser, og da spesiell i Frankfurt der DAX-indeksen er ned 1,8 prosent. Mye tyder på at tysk vekst i år blir liten, kanskje under to prosent, slik IMF antas å vente.

I 11.30-tiden er totalindeksen opp 1,3 prosent med 4 aksjer opp og 29 aksjer ned.