Hydro parkert av Opticom-feber

Kvartalsresultatet til børsens største selskap skaper liten interesse i forhold til spekulasjonsfeberen som herjer i Opticom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo Børs åpner opp en prosent mandag formiddag godt hjulpet av tungvektere som Tomra og Norsk Hydro.

Det er likevel i Opticom at farten og spenningen ligger mandag. Aksjen er opp nye 6,7 prosent til 860 kroner og er dermed mer enn fordoblet på en måned. Slikt er det kortsiktige tradere vil ha det, selv om det kan innebære halvering i løpet av den neste måneden igjen.

Datterselskapet Fast Search & Transfer er opp 18 prosent til 16 kroner i tynn handel etter at selskapet offentliggjorde, slik Finanskanalen antydet fredag, avtaler som markedet angivelig skulle måpe over.

Som vanlig er det umulig å anslå hva Fasts avtale betyr i kroner og øre. Lignende fantastiske avtaler har tidligere vist seg å handle mer om ører enn kroner.

Etter halvannen times handel er det omsatt aksjer for 620 millioner kroner, hvorav en fjerdedel er i Opticom.

Nest mest omsatt er Norsk Hydro med cirka 100 millioner kroner. Hydro la i morgentimene frem et bedre resultat enn ventet.

Tomra er opp hele 6,7 prosent til 135,50 kroner og er dermed opp 13 prosent fra bunn fredag etter resultattallene ble lagt frem ettermiddagen før. Dette er begynt å bli et vanlig mønster i Tomra-aksjen. Markedet har blitt skuffet de seneste tre-fire kvartalene, med tilhørende kursras umiddelbart etter, for deretter å stige kraftig igjen de neste dagene ettersom investorene ser fremover igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer