Hydro-rapport lekket på byen

Selskapet tvunget til å fremskynde kvartalstall. Elendig resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et utkast til kvartalsrapport fra Hydro har sirkulert i det norske aksjemarkedet i nær en uke, meldte Dagens Næringsliv i dag. Hydro nektet å kommentere hvorvidt den lekkede rapporten var ekte eller falsk.

- Vi vil ikke kommentere rapporten. Vi vil ikke bekrefte eller avkrefte om den er riktig, sa Hydros informasjonssjef, Tor Steinum, i dagens DN-utgave.

Rapport tvunget fram

Tidlig i morges fremskyndet imidlertid Hydro fremleggelsen av kvartalsrapporten, som egentlig ikke skulle legges frem i før i morgen.

Resultatene var langt dårligere enn markedet hadde forventet, noe også tallene i den lekkede rapporten skal ha vært.

Totalt sett oppnådde selskapet et rekordresultat i fjor, men leverer et svakere fjerdekvartal enn analytikerne ventet. For fjerde kvartal gikk resultatet etter skatt ned til 1.323 millioner kroner, fra 4.186 millioner kroner i fjerde kvartal 2005 og 4.804 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

En lekkasje er imidlertid en langt større skandale enn resultatet.

Hvis den lekkede rapporten er den faktiske Hydro-rapporten, noe den ser ut til å være, er saken svært alvorlig for både selskapet og alle som har eierinteresser i Hydro.

TVUNGET TIL Å FREMSKYNDE KVARTALSRAPPORT: Hydro-sjef Eivind Reiten ble tvunget til å legge frem kvartalsresultatene i all hast i dag, etter at et angivelig utkast til Hydro-rapporten har lekket ut. Foto: Scanpix
TVUNGET TIL Å FREMSKYNDE KVARTALSRAPPORT: Hydro-sjef Eivind Reiten ble tvunget til å legge frem kvartalsresultatene i all hast i dag, etter at et angivelig utkast til Hydro-rapporten har lekket ut. Foto: Scanpix Vis mer

De som har hatt tilgang til rapporten har i så fall hatt mulighet til å selge unna aksjer eller posisjonere seg i markedet på andre måter, for å tjene på informasjon som ikke har vært tilgjengelig for andre.

Hydro starter nå en gjennomgang for å finne kilden eller årsaken til at Hydro-tallene lekket ut på forhånd.

- Dette skal ikke skje. Vi har veldig sterke rutiner for dette, sa Eivind Reiten i innledningen til dagens resultatfremleggelse, ifølge DN.

- Det har ikke skjedd i moderne tid at så følsomme tall har kommet på avveie. Vi vil nå gå gjennom egne rutiner og finne årsaken til at slikt kan skje, sa han videre.

Les mer om resultatene her.