Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hydro sponser taggefjerning

Byrådet i Oslo får tusenårsgaven de lenge har ønsket seg - en graffitifri by. Norsk Hydro skal bruke 500.000 kroner på å gjøre sentrum taggefri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka tok miljøbyråd Merete Agerbak-Jensen imot gaven fra Norsk Hydro. Straks avtalen er undertegnet, går selskapet løs på samtlige krusseduller de kommer over. De skal holde sentrumsgatene taggefri så lenge den halve millionen rekker.

- Dette er en gave vi setter pris på. Vi håper det vil vare noen måneder, sier byrådssekretær Helge L'orange.

I sommer erklærte Agerbak-Jensen taggerne krig. Med drastiske virkemidler håper hun å bli kvitt tagginga som koster Oslo flere titalls millioner i året. Byrådet jobber med å få til en permanent ordning med taggefjerning, og de håper at Hydro-gaven gir mersmak.

Samtidig får selskapet markedsført sitt nye miljøvennlige fjernemiddel. - Hydro bruker et kjemikaliefritt naturprodukt til å fjerne tagginga, forteller L'orange.

Navnet på prosjektet er «Sinnataggen».

- For oss er dette et stort beløp, men når det gjelder taggefjerning er det ikke stort nok. Vi regner med at byrådet og næringslivet også vil gå inn med penger for å fjerne tagging, sier informasjonssjef Tove Veierød i Norsk Hydro.