Hydro-styremedlemmer går i protest

Rasende over statens innblanding i opsjonssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en dramatisk vending har tre medlemmer i Hydro-styret varslet at de trekker seg. Grunnen er at de er oppbrakt over statens innblanding i opsjonssaken, som endte med styreleder Jan Reinås’ avgang 5. august, melder Hydro selv i en pressemelding.

Aksjonærvalgte

De tre er Håkan Mogren, Lena Olving og Kurt Anker Nielsen – alle aksjonærvalgte representanter – og meldingen om at de trekker seg, kommer i forbindelse med at Hydros valgkomité er i gang med prosessen for å nominere Reinås’ etterfølger og styremedlemmer for det forestående styrevalget.

Danske Kurt Anker Nielsen og svenske Håkan Mogren skal ha tatt til orde for at opsjonsordningene som ledelsen i selskapet har nytt godt av, burde fortsette. De skal til og med ha foreslått å gjøre den mer lukrativ for ledelsen.

Når forslaget om opsjonsutbetalingene likevel ble vedtatt enstemmig, skal det være fordi særlig nettopp Mogren, Olving og Anker Nielsen la hardt press på de andre.

Mektige

Mogren er tidligere sjef for legemiddelfirmaet Astra, der skal han ha fått over 100 millioner svenske kroner i fallskjerm. Lena Olving (50) er sivilingeniør og medlem av konsernledelsen i Volvos personbildivisjon.

Anker Nielsen må uansett gå ut av Hydro-styret, da han er tiltenkt en plass i det nye fusjonerte selskapet StatoilHydro fra 1. oktober. Det samme gjelder fungerende styreleder Elisabeth Grieg.

OMDISKUTERT: Styremedlemmene Håkan Mogren og Lena Olving har varslet at de trekker seg fra Hydro-styret i etterkant av bråket rundt opsjonsavtalene. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
OMDISKUTERT: Styremedlemmene Håkan Mogren og Lena Olving har varslet at de trekker seg fra Hydro-styret i etterkant av bråket rundt opsjonsavtalene. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Hydros valgkomité skal nominere kandidater til styreleder samt aksjonærvalgte styremedlemmer. Bedriftsforsamlingen får det siste ordet i valget, og de tre ansatterepresentantene i Hydro-styret blir valgt separat av de ansatte.

HYDRO-MØTE: Om millionutbetalingene til Hydro-toppene i august. Kurt Anker Nielsen ville ikke snakke med journalister.